Film traja 17 minut. Foto: Triglav film
Film traja 17 minut. Foto: Triglav film

Konec oktobra je bil uvrščen med tri finaliste, na slovesni podelitvi na Dunaju v nedeljo pa ga razglasili za zmagovalca. Gre za šesto mednarodno nagrado zanj za filmsko igro, tretjo za vlogo v Dromedarju, so sporočili iz Triglav filma, kjer so film producirali. Dunajska nagrada je sicer že trinajsto mednarodno priznanje za Dromedarja.

Kratkometražca je režiral Lapajne, sicer avtor filmov Kdo se boji črnega moža?, Osebna prtljaga, Kratki stiki in Šelestenje), temelji pa na kratki zgodbi Vejkejšn (2007) Nejca Gazvode. "Osrednji lik v filmu je fant z grbo, ki se sam odpravi na morje, kjer obračuna z bremeni in izzivi svojega življenja," so film opisali v Triglav Filmu.

V filmu iz leta 2019 nastopajo še Maša Derganc, Borut Veselko, Amalia Felicijan, Klaus B. Wolf in drugi. Producenta sta bila Aiken Veronika Prosenc in Janez Lapajne. Direktor fotografije je bil Janez Stucin, kostumografijo je izdelala Elena Fajt, masko Anja Godina, zvok pa Julij Zornik. Glasba je delo Johanna Sebastiana Bacha (po Alessandru Marcellu) in Uroša Rakovca.

Svetlobo je oblikoval Milan Prebil, sliko je obdelal Willi Willinger, oblikovanje posebnih učinkov v maski je prevzela Mirjam Kavčič, računalniški posegi v sliki so delo Urbana Bradeška in Luke Štuheca. Oblikovanje naslovnega logotipa in špic je delo Domna Lapajneta.

Lapajne, sicer gimnazijec, je v filmu prvič nastopil pri enem letu, ko se je pojavil v zadnjem prizoru Lapajnetovega drugega celovečerca Kratki stiki. Pri šestih letih in pol je bil glavni junak v še eni očetovi festivalski uspešnici Kdo se boji črnega moža?, so omenili v produkcijiski hiši. Režiser Nejc Gazvoda pa ga je izbral za vlogo Domna v svojem celovečercu Dvojina leta 2013.