V vojnem vrtincu sta se zaljubila Scarlett O'Hara in Rhett Butler, ki sta ju igrala Clark Gable in Vivien Leigh. Foto:
V vojnem vrtincu sta se zaljubila Scarlett O'Hara in Rhett Butler, ki sta ju igrala Clark Gable in Vivien Leigh. Foto:
E. T. vesoljček
V peterici najboljših se je znašel tudi vesoljček E. T. .

Zgodbi, v kateri se je v čas ameriške državljanske vojne vrnila igralka Vivien Leigh, sledijo prav tako pogosto omenjani Čarovnik iz Oza, mafijski kultni film Francisa Forda Coppole iz leta 1972 Boter, začetek čudovitega prijateljstva Casablanca in E. T.-Vesoljček Stevena Spielberga, ki je leta 1982 zvabljal solze na lica mlajših in starejših gledalcev.

Takšen je razpored najboljših filmov vseh časov, ki so ga sestavili na podlagi spletne ankete ameriške televizijske mreže ABC in revije People. Soudeleženci v anketi so izbirali tudi najboljšo komedijo, in kot kaže, so jih najbolj nasmejali Ali je pilot v letalu, Monty Python in sveti gral, Nekateri so za vroče, Mladi Frankenstein in Tootsie.

Najlepša zaljubljenost v Titaniku
"Če sem iskren, draga moja, me čisto nič ne briga,"
besede izrečene v omenjeni ljubezenski klasiki V vrtincu, je izbran za najboljši filmski citat, naziv najbolj romantičnega filmskega naslova pa pripada Titaniku, na katerem sta se zaljubila in se z njegovo usodo izgubila Rose in Jack oziroma igralca Kate Winslet in Leonardo DiCaprio.
Najprepričljivejši filmski junak je Forrest Gump, ki ga je leta 1994 igral Tom Hanks in za vlogo dobil oskarja.
Na platnu so se najbolje podili v Lovu za izgubljenim zakladom, ki je najboljši akcijski film, Levji kralj pa je bil izbran za najboljši animirani film. Prvo mesto v kategoriji znanstvene fantastike pričakovano pripada Vojni zvezd, najboljši muzikal pa je prepevanje v alpski idili Moje pesmi, moje sanje.
Najboljše filme v posameznih kategorijah je izbiralo več kot 500.000 ljudi, ki so morali svoj izbor omejiti na seznam filmov v angleškem jeziku, ki so ga pripravili strokovnjaki.