Sweeney Todd je prejel nominacije za zlati globus, za najboljšo glasbeno komedijo, najboljšega režiserja in najboljšega igralca. Foto:
Sweeney Todd je prejel nominacije za zlati globus, za najboljšo glasbeno komedijo, najboljšega režiserja in najboljšega igralca. Foto:
Ob Johnnyju Deppu je zaigrala Helen Bonham Carter.

Film Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street je že šesti film, pri katerem sodelujeta Johnny Depp in režiser Tim Burton - in ponovno eden izmed njunih bolj tveganih.

Film temelji na krvavem muzikalu Stephena Sondheima o morilskem brivcu, a Depp se ni ustrašil vloge zaradi petja, kajti njegove pevske sposobnosti naj bi bile le povprečne, ali pa strašnih umorov, ki jih njegov lik zakrivi. Prestrašil se je le zaradi prebliska, ki Sweeneyja popelje nazaj v srečno življenje mladih let, še preden je pristal v zaporu.

Vseeno ne tako nedolžno
Čeprav se zdi, da gre za najbolj nedolžen prizor filma, sta se ga "bala" oba, tako Johnny kot Burton. Pred kratkim je Depp v nekem intervjuju celo dejal, da se mu zdi, da je bila to najbolj čudna stvar, ki jo posnel v življenju. Režiser naj bi celo zapustil prizorišče snemanja, ker naj bi bil ekstremen melodramski naboj njegovega lastnega prizora preveč zanj.

To in "peštanje" glave
Burton se sprašuje, če se bo Johnny Depp, ki je za vlogo kapitana Jacka v Piratih s Karibov prejel naravnost sanjske kritike, sploh spominjal tega prizora. Vendar pa igralec dodaja, da bo prizor, poleg tistega iz Jarmushovega filma Mrtvak (Dead man), ko je moral "speštati " glavo Alana Rickmana, na vsak način ostal v njegovem spominu.