Foto:
Foto:
Charlie Kaufman je napisal najboljši scenarij, po katerem so posneli Večno sonce brezmadežnega uma.
Martin Scorsese je posnel najboljši film, a je ostal brez nagrade za najboljšega režiserja, prav tako si je prireditev le ogledoval Leonardo DiCaprio.

The Aviator je prejel bafte za najboljši film, Cate Blanchett pa za stransko žensko vlogo. Nagrajeni so bili tudi za masko in produkcijo. Mike Leigh je prejel nagrado za najboljšega režiserja, bafto pa je prejela tudi njegova glavna igralka Imelda Staunton. Film Vera Drake je dobil še nagrado za kostumografijo. Za najboljšega igralca so razglasili Jamieja Foxxa (Ray), najboljši stranski igralec pa je postal Clive Owen (Bližnji odnosi).

Po dve nagradi trem filmom
Po dve bafti so prejeli filmi Večno sonce brezmadežnega uma, Ray in Motoristov dnevnik. Prvi je postal najboljša priredba, posnet pa je bil tudi po najboljšem izvirnem scenariju (Charlie Kaufman), medtem ko je Motoristov dnevnik slavil med tujejezičnimi filmi, v tem filmu pa je mogoče slišati tudi najlepšo glasbo. Ray pa je prejel tudi bafto za najboljši zvok.

Občinstvu je bil najbolj všeč Harry Potter
Za najboljši britanski film so razglasili film My Summer of Love, občinstvo pa je za najboljši film izglasovalo tretjo filmsko uprizoritev Harryja Potterja. Za posebne dosežke v prvencu je nagrado Carla Foremana prejela Amma Asante, ki je žirijo prepričala s prvencem A Way of Life. Ena nagrada je šla tudi sicer povsod drugod zelo hvaljenemu filmu Stranpota. Alexander Payne in Jim Taylor sta jo prejela za najboljšo priredbo scenarija. Za kinematografske dosežke je svojo edino bafto prejel film Stranski učinki, najboljše vizualne učinke pa si je bilo mogoče ogledati v filmu Dan po jutrišnjem.

Najboljši med najkrajšimi
Dve nagradi sta bili namenjeni tudi kratkim filmom. Najboljšo kratko animacijo sta posnela Andrew Gregory in Sejong Park (Birthday Boy), najboljši kratki film pa Kelly Broad in Hattie Dalton (The Banker).

Najbolj znana poraženca
Kljub dvema nominacijama za najboljšo glavno vlogo je brez nagrade ostala Kate Winslet, uspelo pa ni niti Leonardu DiCapriu, ki se bo Jamieju Foxxu skušal oddolžiti čez dobra dva tedna, ko se bosta oba potegovala za oskarja.