Melissa McCarthy in Jimmy Fallon sta bila na predlanskih zlatih globusih eden izmed tandemov, ki so podeljevali nagrade. Foto: EPA
Melissa McCarthy in Jimmy Fallon sta bila na predlanskih zlatih globusih eden izmed tandemov, ki so podeljevali nagrade. Foto: EPA

Po štirih zaporednih letih bo Fallon nasledil britanskega neprizanesljivega komika Rickyja Gervaisa na mestu voditelja podelitve filmskih in televizijskih nagrad, ki jih podeljuje Zveza tujih novinarjev v Hollywoodu (HFPA).

Jimmyja Fallona (1974), voditelja NBC-jevega The Tonight Showa, je tako doletela čast, da bo prvikrat v tej vlogi - je pa bil v preteklosti že večkrat v vlogi podeljevalca zlatih globusov, nazadnje lani, in sicer v tandemu z Melisso McCarthy.

"Razoroževalno komična briljantnost"
Predsednik NBC Entertainment Robert Greenblatt je ob naznanilu te novice povedal, da je Fallon "najboljši možen voditelj, ki lahko naredi večer zares nepozaben ... Vem, da bo vnesel svojo edinstveno energijo in duhovitost v prireditev."

In še, da "je to najbolj spontana podelitev nagrad na televiziji in Jimmyjeva igriva, razoroževalno komična briljantnost ga dela za idealnega voditelja, ki bo znal uporabiti norčavost in nespoštljivost, ki delata zlate globuse za eno osrednjih prireditev celotnega televizijskega leta".

Fallonov Tonight Show je trenutno najbolj gledana večerna pogovorna oddaja, na mestu njenega voditelja je predlani po 22 letih nadomestil Jaya Lena. Pred nastopom tega mesta je pet let vodil Late Night, še pred tem pa šest sezon Saturday Night Live.

Podelitev zlatih globusov, ki bo 8. januarja prihodnje leto v hotelu Beverly Hilton na Beverly Hillsu, bo neposredno prenašala televizija NBC.