Irena Kovačević v filmu A ti mene vidiš?. Foto: Solsticij
Irena Kovačević v filmu A ti mene vidiš?. Foto: Solsticij

"Odločitev za svetovno premiero na filmskem festivalu Oldenburg je padla potem, ko sta me po ogledu filma poklicala direktor festivala Torsten Neumann in njegova partnerica, znana kanadsko-ameriška igralka Deborah Kara Unger, njune prve besede pa so bile: 'We were completely blown away by your film. We really want to present it here, in Oldenburg.' Ta iskrena in intenzivna reakcija mi je zadoščala," je ob tem povedal scenarist in režiser filma Cvitkovič.

Več revij je festival označilo za evropski Sundance
Gre za enega najbolj samosvojih festivalov v Evropi, ki ga vodnik Ultimate Film Festival uvršča med pet najboljših filmskih festivalov na svetu, tudi zaradi nekonvencionalnih zamisli in pristopov zunaj uhojenih poti, piše v sporočilu za javnost. Variety, Hollywood Reporter in Screen International so Oldenburški festival označili za evropski Sundance, dodajajo.

Festival Oldenburg filmsko sceno pokriva že od leta 1994. "Njegov značilno svobodomiseln pristop in osredinjenost na odkrivanje novih talentov vsakokrat znova ponudi navdihujoč nabor premier in izvirnih neodvisnih produkcij." Gostil je nemške premiere filmov znanih imen filmskega ustvarjanja, kot so Darren Aronofsky, Brian De Palma, Steven Soderbergh, Michael Polish, Johnnie To, Chan-wook Park in Takeši Kitano.

Mala Cvitkovič v filmu A ti mene vidiš?. Foto: Solsticij
Mala Cvitkovič v filmu A ti mene vidiš?. Foto: Solsticij

V filmu, ki prinaša zgodbo o ljubezni, krivdi, nasilju, o ženski, drevesu in sekiri, nastopajo Irena Kovačević, Mala Cvitkovič, Miha Košec, Medea Novak, Primož Pirnat in Marjuta Slamič. Direktor fotografije je Jure Černec, producentka pa Slađana Vide.

Nastal je v produkciji produkcijske hiše Solsticij, in v koprodukciji Studia Arkadena. Projekt je nastal s podporo tehničnih uslug Filmskega studia Viba film, sofinanciral ga je Slovenski filmski center.

V Sloveniji ga bodo premierno predstavili oktobra na 25. Festivalu slovenskega filma v Portorožu, ki bo tokrat med 25. in 30. oktobrom.