Foto:
Foto:

Pegg, ki se je doslej uveljavil predvsem kot igralec v britanskih humorističnih nanizankah, naj bi v tretjem delu trilerja zaigral zaveznika agenta Ethana Hunta, v vlogi katerega se bo že trtejič predstavil Tom Cruise.

Histerično smešen pomočnik
Jeffrey Abrams, režiser tretjega dela Misije: Nemogoče, je dejal, da je Pegga izbral zaradi njegovih izjemnih komedijantskih sposobnosti. Tretji "načelnik" Misije: Nemogoče (prvi film je režiral Brian de Palma, drugega pa John Woo) je o Peggu dejal: "Odkar sem si ogledal komedijo Shaun of the Dead, sem si na smrt želel delati s Simonom. Njegove komedijantske sposobnosti so izjemne. Tudi kadar izgleda smrtno resen, je "histerično" smešen; tudi kadar z vinilnimi plošščami pobija zombije." Za rahlo srhljivo komedijo Shaun of the Dead je Simon Pegg skupaj z Edgarjem Wrightom prispeval tudi scenarij.

Misija je bila "nemogoča" skoraj leto dni
Nastajanje tretjega dela odisejade agenta Ethana Hunta se je zavleklo za več kot leto po prvotno načrtovanem datumu premiere filma. Zamudo so povzročile Cruisove težave pri iskanju pravega režiserja, nato pa je bil glavni zvezdnik Misije zaposlen še s snemanjem visokoproračunskega spektakla Vojna svetov.

Izjemno uspešni filmi Misija: Nemogoče so filmska predelava prijubljene televizijske serije iz šestedesetih in sedemdesetih.