Goran Bogdan si je za vlogo
Goran Bogdan si je za vlogo "junaka našega časa" prislužil tudi nominacijo na Evropskih filmskih nagradah. Foto: IMDb

Mednarodni distributer The Match Factory je namreč prodal pravice za prikazovanje večkrat nagrajenega celovečerca v ZDA. Pravice za prikazovanje filma so po pisanju doslej že odkupili v Turčiji, Južni Koreji, na Irskem in Cipru, v Veliki Britaniji, Grčiji, Tuniziji, Združenih arabskih emiratih, Alžiriji, Egiptu, Iranu, Iraku, Jordaniji, Libanonu in Maroku, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Sorodna novica Srdan Golubović: Najbolj se bojimo tistih, ki imajo dostojanstvo

Berlin: izhodišče festivalskega pohoda
Film Oče z Goranom Bogdanom v glavni vlogi je svetovno premiero doživel lani na Berlinalu, kjer je osvojil nagrado občinstva in nagrado ekumenske žirije.

Pozneje je doživel projekcije na številnih festivalih in je doslej prejel tudi več nagrad. Nedavno je na primer na Tržaškem filmskem festivalu prejel nagrado občinstva za najboljši igrani celovečerni film in nagrado CEI (Central European Initiative).

Oče, ki se peš odpravi čez Srbijo
V filmu sledimo zgodbi očeta, ki se v iskanju pravice do vzgajanja svojih otrok peš odpravi na dolgo pot čez Srbijo, da bi svojo pritožbo vložil neposredno pri državnem ministrstvu v Beogradu.

Golubović je scenarij napisal v sodelovanju z Ognjenom Sviličićem. V glavnih vlogah poleg Gorana Bogdana nastopajo še Boris Isaković, Milica Janevski, Nada Šargin, Muharem Hamzić in Ajla Šantić. Slovenski koproducent filma je Danijel Hočevar iz produkcijske hiše Vertigo.