Odbita rodbina je, kot so povedali v vsaki špici, 'zgodba o bogati družini, ki je izgubila vse, in sinu, ki ni imel druge izbire, kot da jih obdrži skupaj'. Vsaka epizoda se je končala s kratkim napovednikom tega, kaj nas čaka v naslednjem delu - a tega nato nikoli ni bilo. Foto: FOX
Odbita rodbina je, kot so povedali v vsaki špici, 'zgodba o bogati družini, ki je izgubila vse, in sinu, ki ni imel druge izbire, kot da jih obdrži skupaj'. Vsaka epizoda se je končala s kratkim napovednikom tega, kaj nas čaka v naslednjem delu - a tega nato nikoli ni bilo. Foto: FOX
Odbita rodbina
Producenti so bili glede Jasona Batemana menda sprva zelo v dvomih (zaradi njegovih dotakratnih vlog), a jih je na avdiciji popolnoma prepričal.
Tobias Funke, ki je po poklicu 'analrapist' (kombinacija besed analitik in terapevt ...), je obenem samooklicani 'never nude' - nikoli ne more biti popolnoma gol. Ta motnja v resnici obstaja in se imenuje gimnofobija, strah pred golimi telesi. Foto: FOX

O tem, da se (danes) kultno serijo Arrested Development čaka adaptacija za veliko platno, se govori že dolgo - a menda se vrača tudi na male zaslone.

Veselo novico je včeraj potrdil sam izvršni producent in soavtor humoristične nadaljevanke Odbita rodbina (Arrested Development) Mitch Hurwitz, ki je z igralsko zasedbo na festivalu revije New Yorker priredil "družinsko srečanje Bluthovih".

Še preden je publika sploh dobila priložnost postaviti tisto večno vprašanje, ki vsakega ljubitelja Bluthov najbolj žuli, je Hurowitz sam izdal načrte za snemanje filma, ki bo prišel - in to pa je resnično nova vest - na petah "devetih ali desetih novih epizod serije", ki so jo po treh sezonah zaradi prenizke gledanosti ukinili, od takrat pa si je počasi pridobila dobila kulten status in vse gostejše vrste oboževalcev.

Vsaka epizoda bo zapolnila vrzel v biografiji enega družinskega člana in nam pokazala, kaj je počel v letih, odkar smo jih nazadnje videli. Socialno neprilagojeni Buster Bluth (Tony Hale), na primer, dela v laboratoriju ... oziroma, bolje rečeno, možje v belih plaščih delajo z njim; Buster je namreč laboratorijski poskusni zajček.

Amerika jih je spregledala
TV-mreža Fox, ki je bila distributer in producent serije v njenih treh letih obstoja, med 2003 in 2006 - takrat je nadaljevanka dobila kar šest emmyjev in ogromno kritiške hvale, gledalo pa je ni več kot 6 milijonov gledalcev - za zdaj ne daje izjav, ameriški mediji pa poročajo, da se za ponovno oživitev Odbite rodbine z njimi pogaja tako Netflix kot Showtime. Ker četrta sezona uradno še nima mreže, seveda še ni znano, kdaj prihaja na male zaslone, je pa po prireditvi Jason Bateman prek Twitterja objavil, da bi to znalo biti leta 2013, kar velja tako za serijo kot za film.

Hurwitz, ki pravi, da ima napisanega približno pol scenarija za film, si je vrnitev serije zamislil "zato, da bi junake spravil v življenjsko nevarnost - in na tej točki se bo nato začel film".

Scenarist je na "družinsko srečanje" prišel v družbi vseh protagonistov - na odru so sedeli Jason Bateman, Michael Cera, Will Arnett, Portia de Rossi, Tony Hale, David Cross, Jessica Walter, Jeffrey Tambor, Alia Shawkat in celo nepogrešljivi Ron Howard, ki je Odbiti rodbini posodil zgolj svoj glas, ki iz ozadja hladnokrvno pripoveduje norosti, ki smo jim priča na zaslonu. Skupaj so priznali, da so si v nekajletnem zatišju čas krajšali tudi tako, da so širili lažne govorice v zvezi s težko pričakovanim filmom.

Trače in neresnice so širili kar sami
Eden izmed najvztrajneših tračev v zvezi z neskončno sago okrog Arrested Development je bil ta, da je Michael Cera, mladi televizijski George Michael Bluth, ki je bil medtem priča silnemu razcvetu svoje kariere (Superbad, Juno, Scott Pilgrim proti vsem) zahteval ogromne kupe denarja za sodelovanje pri filmu. No, pa to ni res. "Ah ne, to smo si izmislili," hladnokrvno priznava Hurwitz. "Vsi smo pripravljeni na nadaljevanje. Na živce nam je šlo, da smo morali biti tako izmuzljivi, ampak ukvarjali smo se z res odlično idejo."

Poleg zgornjega "spoilerja" v zvezi z ubogim Busterjem, ki mu je v drugi sezoni roko odgriznil tjulenj, je Hurowitz izdal še nekaj v zvezi z Bluthovimi: "Vse zaserjejo."

Ploskajoče kure za piko na i
Okrogla miza, ki je celotno igralsko zasedbo serije na enem mestu zbrala prvič po letu 2006 in zaključni zabavi po koncu serije, se je končala tako, kot Bluthovim pritiče: s "kurjim plesom" (ena izmed stalnih šal serije je namreč bila, da so drug drugega zaradi strahopetnosti zafrkavali s precej ... inovativnimi oponašanji perutnine. Ali, kot nekje pripomni Michael Bluth: "Je kdo v tej družini sploh že kdaj videl piščanca?". Kolaž njihovih najboljših kurjih plesov spodaj. )