Pred svoje podjetje je dal režiser George Lucas postaviti kamnit vodnjak s podobo Yode. Foto: EPA
Pred svoje podjetje je dal režiser George Lucas postaviti kamnit vodnjak s podobo Yode. Foto: EPA
Režiser znanstvenofantastičnih filmov Vojna zvezd. Foto: EPA

Njegov lastnik je režiser in producent George Lucas. Pri slavnostnem odprtju je bil navzoč tudi Lucas, vendar je dejal, da se bo novi pridobitvi podjetja poskušal čim bolj izogibati. Raje bi se namreč posvetil zadnjemu delu filma o Indiani Jonesu, v katerem naj bi po zadnjih zagotovilih poleg Harrisona Forda igrala tudi njegova srčna izbranka, "raztresena" Calista Flockhart.

Na novo lokacijo se bo v naslednjih mesecih preselila večina uslužbencev njegovega imperija, ki bo z novimi prostori postal verjetno najbolj moderno opremljen center za digitalno umetnost in zabavo na svetu. Uslužbenci se bodo začeli seliti na začetku naslednjega meseca, vendar pa bo njihova selitev potekala postopno, tako trenutno delo ne bi preveč zastalo.

V sklopu kompleksa bosta tudi dve starinski kinodvorani, ena za 300 in druga za 65 gledalcev. Manjša bo namenjena predvajanju filmskih izsekov. Za računalniško in drugačno povezavo štirih poslopij so porabili skoraj tisoč kilometrov kablov, mreža pa ima kar tri sto 10-gigabajtnih vrat.