"Kakor koli že, hvaležen sem akademiji, da me je poklicala tako hitro po tem, ko so vsi dobri voditelji rekli 'ne'," je v šali dodal Kimmel, so sporočili iz Ameriške filmske akademije.

Podelitev bo vodil komik Jimmy Kimmel. Foto: Reuters
Podelitev bo vodil komik Jimmy Kimmel. Foto: Reuters

Kimmel je podelitev oskarjev vodil leta 2017 in 2018. Požel je navdušenje ob vodenju televizijskih emmyjev leta 2020, ko so se organizatorji na začetku pandemije covida-19 trudili pripraviti prireditev v skoraj praznem gledališču v Los Angelesu, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Producenta naslednjih oskarjev Glenn Weiss in Ricky Kirshner sta izjavila, da bo Kimmel "zabaven in pripravljen na vse". Izvršni direktor in predsednica akademije Bill Kramer in Janet Yang pa sta ocenila, da bo Kimmel "popolni gostitelj". Pri tem sta opozorila na njegovo "strokovno znanje o televiziji v živo".

Predsednik ABC Entertainment Craig Erwich je dejal, da Kimmel "lahko prenese vse s srcem in humorjem." Komik je najbolj poznan po tem, da na televiziji ABC že dolgo vodi nočno pogovorno oddajo Jimmy Kimmel Live. ABC, ki spada pod družbo Walt Disney, vsako leto predvaja podelitev oskarjev in je tudi tesno vpleten v načrtovanje televizijskega prenosa.

Največja hollywoodska prireditev poskuša za seboj pustiti polemike, ki se še vedno vrtijo okrog njene najnovejše slovesnosti, piše DPA. Industrija vidi Kimmla kot varnega gostitelja, potem ko je na zadnji podelitvi Will Smith na odru udaril Chrisa Rocka.

Televizijska gledanost oskarjev je, tako kot skoraj vse podelitve, v zadnjih letih opazno upadla. Letos se je sicer vrnila na 16,6 milijona z lanskih rekordno nizkih 9,9 milijona gledalcev.

Prihodnje, 95. oskarje bodo podelili 12. marca 2023 v gledališču Dolby v Hollywoodu.