Evropska premiera filma je bila v Londonu. Foto: EPA
Evropska premiera filma je bila v Londonu. Foto: EPA

Gre za futuristični triler Michaela Baya, ki se je konec tedna prebil na prvo mesto gledanosti po svetu. V blagajne tridesetih držav je film prinesel 13,95 milijona dolarjev in tako za las prehitel film Charlie in tovarna čokolade, ki se lahko pohvali s13,86 milijona dolarjev zaslužka.

Sicer se je o filmu, v katerem v glavnih vlogah nastopijo Ewan McGregor, Scarlett Johansson in Djimon Hounsou, zadnje čase mnogo govorilo predvsem zato, ker so ustvarjalce filma obtožili, da so zgodbo filma ukradli projektu The Clonus Horror iz leta 1979.

V ZDA je bil slabo sprejet
Publiciteta pa ni negativno vplivala na obisk filma drugod, saj je v mednarodnih kinematografskih vodah do zdaj zaslužil 63,2 milijona dolarjev. Sicer je film, ki je eden letošnjih hollywoodskih projektov z največjim proračunom, v ZDA veljal za enega večjih polomov, saj je v 24 dnevih v blagajne prinesel 34,1 milijona dolarjev.

Z izkupičkom v Evropi pa so lahko zadovoljni predvsem ustvarjalci filmov Fantastični štirje, Herbie: S polnim glasom, Madagaskar, Sin City in Wedding Crashers, ki so se uvrstili na lestvice najbolje gledanih.