Foto:
Foto:

Njen idejni oče in izvršni producent Alan Bell je vodstvo HBO-ja obvestil, da se bo do konca prihajajoče pete sezone nadaljevanka izpela. V izjavi je še dejal, da je ena izmed stvari, ki se jih je pri nadaljevanki naučil, ta, da se vse enkrat konča. Dodal je, da bo izjemno pogrešal sodelavce, s katerimi je delal med nastajanjem oddaje in da bo vedno hvaležen HBO-ju za priložnost, ki so mu jo dali.

Pod rušo, ki jo pri nas predvajamo na Televiziji Slovenija, govori o precej disfunkcionalni družini pogrebnikov. Prvi del prve sezone se je začel s smrtjo do tedaj glavnega pogrebnika, Ruthinega moža, očeta treh otrok, ki nato prevzamejo posle. Od tod se težave le nadaljujejo, med drugim pa govorijo tudi o drogah, homoseksualnosti, promiskuiteti in podobnem.

Napoved o koncu nadaljevanke je prišla v času, ko se HBO nahaja v nekakšni tranziciji - končala se je njihova izredno priljubljena nadaljevanka Seks v mestu, Sopranovi pa so se v ZDA za kar nekaj časa poslovili od malih zaslonov. Tako bodo gledalci lahko zadnjo sezono letošnjih zmagovalcev na emmyjih gledali šele leta 2006.