Zlati globusi za povezovanje podelitve teh
Zlati globusi za povezovanje podelitve teh "bolj sproščenih" filmskih nagrad radi zadolžijo komika. V preteklosti so to nalogo opravljali že Tina Fey in Amy Poehler, Ricky Gervais, Jimmy Fallon, Seth Meyers in Jerrod Carmichael. Foto: AP

Po besedah Helen Hoehne, predsednice združenja, ki podeljuje zlate globuse, je Glaser komičarka, ki je s svojim drznim in neizprosnim humorjem kot nalašč za to prireditev.

Glaser je znana kot standup komičarka, podcasterka in voditeljica pogovornih oddaj. V manjših vlogah je zaigrala v nekaj televizijskih serijah in komedijah, denimo v Dating Queen.

Glaser je svojo "sanjsko nalogo" označila kot zahtevno. "Dogodek poteka v živo, je nepredvidljiv in se odvija v prisotnosti največjih hollywoodskih zvezdnikov, (ki se morda zapijajo za mizo poleg svojih bivših partnerjev)", se je pošalila. Kot je dodala, želi nadaljevati tradicijo komikov Rickyja Gervaisa, Tine Fey in Amy Poehler, "zaradi česar me bodo morda črtali". Vsi trije našteti so namreč znani po zajedljivih, v Gervaisovem primeru včasih celo zlobnih šalah.

Sorodna novica Na Zlatih globusih dominirala Oppenheimer in Nasledstvo

"To je res sanjska služba. Zdaj se mi ni več treba počutiti krivo za vsak film in serijo, ki sem ju požrla v zadnjem letu. Vse je bilo vredno truda! (Pod palubo: Jadranje, četrta sezona bo nominirana serija, kajne?)"

Kdo bo nasledil Oppenheimerja?
82. podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus bo 5. januarja 2025 na Beverly Hillsu. O dobitnikih bo glasovalo približno 300 novinarjev z vsega sveta.

Lani je podelitev zlatih globusov vodil ameriški komik Jo Koy; komentatorji so njegov nastop raztrgali kot neduhovit. Kar pet globusov je sicer pobral film Oppenheimer režiserja Christopherja Nolana, med drugim za najboljšo dramo, režijo, glavno in stransko moško vlogo. Nagrade so podelili v 27 filmskih in televizijskih kategorijah, po podatkih organizatorjev pa si je skoraj deset milijonov televizijskih gledalcev ogledalo prireditev v živo na televiziji CBS. To je najboljša gledanost podelitve po letu 2020.