Bill Cobbs v vlogi menedžerja Billa Devaneyja ob Kevinu Costnerju v uspešnici Telesni stražar. Foto: IMDb
Bill Cobbs v vlogi menedžerja Billa Devaneyja ob Kevinu Costnerju v uspešnici Telesni stražar. Foto: IMDb

Igralec je umrl v noči s ponedeljka na torek, mirno na svojem domu v kraju Riverside v Kaliforniji, je po pisanju Guardiana potrdil njegov brat Thomas G. Cobbs. Brata se spominja kot ljubljenega partnerja, velikega brata, strica, nadomestnega starša, botra in prijatelja". Kot je AP-ju povedal igralčev publicist Chuck I. Jones, je najverjetneje umrl naravne smrti. Nedolgo nazaj je praznoval 90. rojstni dan, obdan s svojimi najbližjimi, je na družbenih omrežjih še zapisal brat.

Bill Cobbs (1934–2024). Foto: EPA
Bill Cobbs (1934–2024). Foto: EPA

Gledalcem zapušča bogat igralski opus, v katerem najdemo med drugim vloge Walterja v filmu Brat z drugega planeta, varnostnika Reginalda v komediji Noč v muzeju, ob Wesleyju Snipesu in Sylvestru Stallonu je leta 1993 nastopil v Uničevalcu, leto pred tem pa z Whitney Houston in Kevinom Costnerjem v Telesnem stražarju, kjer je bil menedžer pevke Rachel Marron (Houston). Videli smo ga v filmu Hulahop (1994) bratov Cohen in kot trenerja v Air Bud leta 1997. To je bilo dobrih dvajset let po tem, ko je prvič nastopil na velikem platnu – leta 1974 je zaigral v filmu The Taking of Pelham One Two Three.

Igral tudi v priljubljenih serijah
Nastopal je predvsem v stranskih vlogah, tudi v vrsti odmevnih serij – med drugim v Sopranovih, Zahodnem krilu in Pod rušo.

Leta 2020 je osvojil emmyja za vlogo Mr. Hendrickson v kanadski otroški izobraževani oddaji Dino Dana. Zaupali so mu predvsem manjše, a ključne vloge, zato je bil dobro poznan obraz, ki je navduševal gledalce.

Leta 2004 je v intervjuju dejal: "Da bi bil igralec, je treba imeti občutek za razdajanje. Umetnost je podobna molitvi. Odzivamo se na to, kar vidimo okoli sebe, kar čutimo in kako nas stvari mentalno in duhovno nagovarjajo."