Počivaj v miru, Brad Renfro. Foto: Reuters
Počivaj v miru, Brad Renfro. Foto: Reuters
Brad Renfro
Brad kot Mark Sway v filmski uspešnici Joela Schumacherja, Klient.

Vzrok smrti ni znan, saj obdukcija še ni bila opravljena. Njegov odvetnik Richard Kaplan je dejal, da še ne more povedati, ali je smrt povezana z njegovo dolgoletno odvisnostjo od mamil in alkohola, rekoč: "Zelo se je trudil, da bi se izkopal iz brezna alkohola, in šlo mu je kar dobro. Tako prijeten človek je bil." Njegovi prijatelji pa so povedali, da je večer pred smrtjo popival z njimi.

Renfro je pred kratkim posnel film The Informers, filmsko predelavo romana Breta Eastona Ellisa, v kateri je zaigral ob Winoni Ryder, Brandonu Routhu in Billy Bob Thorntonu. "Brad je bil izjemno nadarjen igralec, z užitkom sem delal z njim," je dejal Marco Weber, predsednik produkcijske hiše Senator Entertainment.

Dolga zgodovina prekrškov in kazni
Toda Brad se zadnja leta kar ni in ni mogel izkopati iz kroga odvisnosti. Maja leta 2006 je moral zaradi vožnje pod vplivom nedovoljenih substanc in posedovanja heroina deset dni preživeti za rešetkami, z možmi postave pa je prišel navzkriž tudi leto predtem, ko je poskusil od preprodajalca pod krinko v Los Angelesu kupiti heroin. Zato je nesrečni igralec postajal čedalje bolj znan po svojem boju z odvisnostjo kot igranju.

Očitno si je zelo močno želel postati "čist", saj je po enem od zaslišanj na sodišču novinarjem dejal: "Tako sem že utrujen, da moram neprestano plačevati za posledice svojih težav. Odprlo mi je oči, šel bom na zdravljenje."

Brad je imel veliko oboževalk, ki jih je prepričal s svojim videzom in igralsko nadarjenostjo. Ena izmed njih je naredila "venček" njegovih vlog, ki si ga lahko ogledate na desni.
Pri 16 letih že prva obtožba
Njegova zgodovina srečanj z zakonom pa sega še bolj nazaj. Že leta 1998 je bil obtožen, ker je imel pri sebi kokain in marihuano, tri leta pozneje pa je moral plačati 4.000 dolarjev odškodnine, ker je s prijateljem poskusil ukrasti jahto na Floridi.

A. P.