Elvis leta 1975, ko je užival superzvezdniški status, a se je hkrati že naglo bližal njegov propad. Foto: AP
Elvis leta 1975, ko je užival superzvezdniški status, a se je hkrati že naglo bližal njegov propad. Foto: AP
Družinska idila s Priscillo in malo Liso Marie ni trajala dolgo. Foto: AP

Dokumentarec o kralju rokenrola bo predstavil nekaj novih intervjujev in arhivskih posnetkov z glasbenikovega posestva Graceland.

Za zdaj še nenaslovljeni film, ki bo sestavljen iz dveh delov, bo predstavil Presleyjevo življenje od otroštva do enega zadnjih projektov Jungle Room Recording Sessions leta 1976, piše glasbena revija Classic Rock.

V triurnem dokumentarcu bodo razkrite tudi doslej še ne videne fotografije in drugi dokumenti iz arhiva posestva Graceland, prisluhniti pa bo mogoče tudi 20 novim pogovorom s producenti, glasbeniki in strokovnjaki, ki so sodelovali z legendarnim glasbenikom.

Kdaj bodo prvič prikazali film in tudi drugih podrobnosti na HBO niso razkrili, še piše Classic Rock.

Prejšnji mesec je v javnost prišla tudi novica, da bodo posneli film o Presleyjevem dolgoletnem producentu iz založbe Sun Records Samu Phillipsu, ki ga bo upodobil Leonardo Di Caprio.

Kratko življenje superzvezde
Elvis Presley se je rodil v majhnem mestu Tupelo v državi Misisipi, družina se je pozneje preselila v Memphis, kjer je končal šolo za električarja. V zanimanju za bluz in gospel je igral kitaro in pel, dokler ga ni opazil lastnik založbe Sun Records, že omenjeni Phillips. Svojo prvo skladbo That's All Right Mama je posnel leta 1954, prvi večji uspeh pa doživel s skladbo Heartbreak Hotel, ki je bila v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih.

Na glasbenih lestvicah je kraljeval s številnimi hiti, mlade je privlačila tudi njegova samosvoja podoba. Njegova slava je še zrasla, ko je poleg glasbene postal filmska senzacija. Leta 1958 je bil za dve leti vpoklican v služenje vojaškega roka v Nemčijo. Poročil se je s Priscillo Beaulieu, ki je imela, ko sta se spoznala, komaj 14 let. V zakonu se jima je rodila hči Lisa Marie. Leta 1972 sta se ločila, a sta ostala dobra prijatelja vse do Elvisove smrti.

S pojavom Beatlov je šel rokenrol svojo pot, Elvis se je začel umikati v samoto. Njegovo zdravstveno stanje se je začelo slabšati. Osebni stražarji so ga našli mrtvega v njegovi kopalnici v Gracelandu 16. avgusta 1977. Po uradnih različici je umrl za posledicami srčnega napada, ki ga je spodbudilo dolgoletno uživanje pomirjeval in amfetaminov. Star je bil komaj 42 let.