Guyu Ritchieju je več slave kot snemanje dobrih filmov prinesla poroka z Madonno. Foto: EPA
Guyu Ritchieju je več slave kot snemanje dobrih filmov prinesla poroka z Madonno. Foto: EPA

Čeprav Revolver ni navdušil niti gledalcev niti kritikov, Ritchie že načrtuje snemanje novega filma, komedije o znamenitem obleganju Malte v 16. stoletju. Pravzaprav je Ritchie film nameraval posneti že pred nekaj leti, a je projekt za nekaj časa postavil na stran, ker naj bi v prvih treh letih po nastopu 21. stoletja na spored prišlo preveč epskih filmov. Zato se je odločil, da bo imel njegov prav tako epski film več možnosti za uspeh nekaj let kasneje.

Ritchie namerava v filmu predstaviti enega najpomembnejših dogodkov v obdobju visoke renesanse. Leta 1565 so namreč vitezi križarji štiri mesece oblegali otok Malto, da bi vojski otomanskega imperija, ki ga je tedaj vodil znameniti Sulejman Veličastni, onemogočili inavzijo na Evropo, ki so jo načrtovali.

Malta, Malta, Malta!
Da je Ritchieja Malta že pred leti skoraj obsedla, dokazuje tudi film Swept Away, še eden od ponesrečenih režiserjevih poskusov, da bi se prebil med elitne sodobne filmske direktorje. Romantični film, v katerem je zaigrala tudi Ritchiejeva žena Madonna, je režiser posnel na Malti, lotil pa se ga je menda le zato, ker je presodil, da leto 2002 ni primerno leto za njegovo zgodbo o križarjih, snemanju na Malti pa se ni želel odpovedati.