Prav pevci obeh tekmujočih zborov so v Božični pesmi tisti, ki najdejo rešitev, ki ne bo ogrozila niti njihovih priljubljenih, in sedaj zaljubljenih, zborovodij Diane in Kena, niti obstoja obeh skupin. Foto:
Prav pevci obeh tekmujočih zborov so v Božični pesmi tisti, ki najdejo rešitev, ki ne bo ogrozila niti njihovih priljubljenih, in sedaj zaljubljenih, zborovodij Diane in Kena, niti obstoja obeh skupin. Foto:
Eroika
Če vam ni do filmov, lahko na TVS 2 ob 20.00 ujamete ponovitev Božičnega koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija z Eroiko, ki je bil decembra 2009 posnet v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Foto: Foto: Mediaspeed

Na prvem programu TV Slovenija se bomo nocoj ob 20.05 zbrali Vsi pod eno jelko. Nemško božično komedijo o zakoncih, ki to več ne želita biti, in njunih odraslih otrocih, za katere pripravljata božično večerjo, je režiral Oliver Schmitz.

Komedija (družinskih) zmešnjav
Gospa Elli, mati treh odraslih otrok, se dogovori s svojim že nekaj časa neuradno ločenim možem, da pripravita božični večer in večerjo za svojo družino. Sklenila sta, da je že čas, da svojim otrokom povesta, da bosta šla narazen in da ima vsak že novega partnerja. Vendar se na božični predvečer Elli premisli in nikakor ne more na dan z resnico. Ko začnejo prihajati gostje, se stvari zapletajo in zapletajo - do te mere, da na koncu vsi pobegnejo od doma. Vendar se družina nato še isti večer ponovno sreča na letališču ...

Kriza v kulturi kot izhodišče romantičnega zapleta
Malo pozneje, ob 21.35, lahko na 2. programu TV Slovenija ujamete ponovitev ameriškega filma Božična pesem, v katerem boste v glavni vlogi najbrž spoznali Natasho Henstridge (režiral ga je Timothy Bond).

Prav v predbožičnem času se nad pevskima zboroma dveh šol zgrnejo črni oblaki. Zaradi zmanjševanja denarjev za šolske kulturne programe naj bi se deški in dekliški zbor združila, združeni zbor pa seveda ne potrebuje dveh dirigentov, temveč enega samega. V nevarnosti je tako dirigentski položaj Diane kot njenega tekmeca Kena. Vodstvo se odloči, da bo med dirigentskima tekmecema odločilo televizijsko božično zborovsko tekmovanje, in tistemu, ki bo boljši, bo pripadel želeni položaj zborovodje. Med pripravami na tekmovanje se Diana in Ken spoznata, med njima pa, ne boste uganili, preskočijo iskrice naklonjenosti ...

Pred spanjem lahko najvztrajnejši ob 01.00 zjutraj na TV SLO 1 ujamete še eno ponovitev, ameriški film Božično srce režiserja Garyja Yatesa. Tudi tokrat je dogajanje postavljeno v predbožični čas, le da s pridihom družinske tragedije. Na eni strani je najstnik Mike, ki zaradi šibkega srca peša in mu zdravniki ne dajejo več veliko časa, na drugi Jimmy Mars, ki v Detroitu umre v prometni nesreči. Jimmy ni živel posebno poštenega življenja, za seboj pa je pustil svoje noseče dekle Nikki. Izkaže se, da je Jimmy potencialno primeren darovalec srca za Mika ... V filmu nastopijo Teri Polo, Paul Essiembre, Ty Wood, Cruise Brown in Tess Harper.