Foto:
Foto:
Pedro Almodovar s člani zasedbe filma Slaba vzgoja.

Akademija je s tem potrdila prejem dopisa produkcijske hiše El Deseo, ki je v lasti bratov, in napovedala, da bosta uradno izstopila na skupščini 10. februarja. Zavrnili so še obtožbe bratov Almodovar, da je sistem glasovanja zastarel, saj so ga v 19 letih podeljevanja nagrad spremenili že trikrat in vsakič upoštevali pripombe sodelujočih (zadnja sprememba sistema je bila leta 2003).

Iz akademije tudi Augustin Almodovar
Pedro Almodovar in njegov brat, producent Augustin Almodovar, sta iz akademije izstopila že konec decembra, vendar sta to javnosti sporočila šele v ponedeljek. Njuna glavna pripomba je bil način glasovanja, motili pa so ju tudi drugi vidiki, ki določajo način delovanja akademije. Zlobni jeziki sicer pravijo, da je pravi vzrok njunega izstopa dejstvo, da sta ob razglasitvi nominacij za najpomembnejšo špansko filmsko nagrado goya bila spregledana.

Razočaranje na goyah
Zadnji Almodovarjev film Slaba vzgoja je prejel samo štiri nominacije za goye, na prireditvi pa so se sodelavci filma lahko obrisali pod nosom, saj je bila letošnja podelitev povsem v znamenju filma Morje znotraj režiserja Alejandra Amenabarja.