Nicole Kidman ima doma oskarja, a vseeno ne gleda zviška na akcijske filme in romantične komedije. Foto: EPA
Nicole Kidman ima doma oskarja, a vseeno ne gleda zviška na akcijske filme in romantične komedije. Foto: EPA

Snemalni hiši Regency Entertainment in 20th Century Fox razvijata za zdaj še precej skrivnosten projekt: film o ženski vohunki, ki naj bi kasneje, če bo uspešen, dobil še svoja nadaljevanja. Pri tem naj bi imeli ustvarjalci pred očmi uspeh filmov o tajnem agentu Bournu, ki ga je že dvakrat odigral Matt Damon. Hollywood Reporter poroča, da bo scenarij za (še nenaslovljeni) projekt napisal Simon Kinberg, ki je svoj talent za akcijski žanr dokazoval že z zapletom filma G. & Ga. Smith. Producentsko vlogo si bodo razdelili Laurence Mark, Jonathan King in sama Nicole.

Do srečanja med Bradom in Angelino skoraj ne bi prišlo ...
Zanimivo naključje je, da je bilo sprva načrtovano, da naj bi v glavni vlogi G. & Ga. Smith zaigrala prav Kidmanova, ki pa se je vlogi kasneje odpovedala, baje le zaradi prenatrpanega urnika. Kinberg je scenarij nato "priredil", da se je bolj prilegal novi, bolj "bojevniški" Angelini Jolie.

Brez počitka
Oskarjevka (kipec je dobila za vlogo v filmu Ure do večnosti) je očitno še vedno prezaposlena: pred kratkim je končala snemanje znanstvenofantastičnega trilerja The Visiting in biografski film Fur. V bližnji prihodnosti jo bomo lahko gledali v komediji režiserja Noaha Baumbacha ter v naslednjem filmu Baza Luhrmanna, v katerem ji bo ob strani stal še en avstralski ponos, Russel Crowe. Luhrmann obljublja ognejevito romanco v slogu V vrtincu.