Črno piko je seriji s svojimi opazkami prinesel igralec Isaiah Washington. Foto: EPA
Črno piko je seriji s svojimi opazkami prinesel igralec Isaiah Washington. Foto: EPA
Naša mala mis
Tudi GLAAD je prepričala zgodba o raztreseni družini, ki se odloči svojo hčer odpeljati na lepotno tekmovanje. Foto: Reuters

Televizijsko nanizanko je Gejevska in lezbična zveza proti obrekovanju (GLAAD - Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) nagradila kljub negativni pozornosti, ki so jo seriji pritegnile proti homoseksualcem nastrojene besede enega izmed igralcev Isaiah Washingtona, ki pa se je pozneje za izpad opravičil in poiskal pomoč psihiatra.

Še eno priznanje za Našo malo mis
Organizacija GLAAD je Talente v belem nagradila za izjemno posamezno epizodo, prepričal pa jih je del z naslovom Where the Boys Are. Člani organizacije so opazili tudi prispevek za oskarja nominirane komedije Naša mala mis, ki so ga imenovali za izjemen film, med humorističnimi serijami pa je najbolj prepričala Ugly Betty, Brothers & Sisters pa je prejela nagrado za najboljšo resno serijo.

Nekdanja "prijateljica" Jennifer Aniston je za svoje prizadevanje za večjo opaznost in razumevanje lezbične, gejevske, biseksualne in transeksualne skupnosti prejela nagrado Vanguard. Legendarni teniški igralki Martini Navratilovi so izročili nagrado Stephena F. Kolzaka, ki jo izročajo v spomin preminulega režiserja, borca proti homofobiji v zabavniški industriji.

Štiri mesta za 42 kategorij
18. slovesnost GLAAD je sestavljena iz podelitve nagrad v 42 kategorijah, ki pa so razdeljene na štiri prireditve. Poleg Los Angelesa so se, oz. se še bodo, te razvrstile v mesecu marcu, aprilu in maju še v New Yorku, Miamiju in San Franciscu. Organizacija želi s priznanji nagraditi medije za njihovo pravično, točno in vseobsegajočo predstavitev lezbične, gejevske, biseksualne in transeksualne skupnosti ter problematike, ki vpliva na njeno življenje.