Zaradi Supermanovega primata v popkulturi velja ta vloga za eno najprestižnejših v Hollywoodu – zato se igralec, izbran za ta prototip superjunaka, pogosto znajde tudi pod drobnogledom. To še toliko bolj drži za Corensweta, obraz
Zaradi Supermanovega primata v popkulturi velja ta vloga za eno najprestižnejših v Hollywoodu – zato se igralec, izbran za ta prototip superjunaka, pogosto znajde tudi pod drobnogledom. To še toliko bolj drži za Corensweta, obraz "novega DC-ja" – priča smo namreč poskusu studia, da se pobere po neuspehu filmov Črni Adam, Šazam! in Flash. Foto: DCComics Film

"Natanko čez eno leto se #Superman vrača ..." je v objavi na družbenih omrežjih zapisal direktor studia DC ComicsFilm in režiser novega filma o Supermanu, James Gunn.

Gunn oboževalcem komičnega sveta DC-ja zagotavlja, da film ni zgolj konvencionalna zgodba o izvoru Supermana. Scenarij se sprašuje, kako lahko superjunak uskladi svojo kriptonsko dediščino in človeško vzgojo, ki jo je dobil kot Clark Kent iz Smallvilla v Kansasu. Lik je po njegovih besedah "utelešenje resnice, pravičnosti in ameriškega načina"; v svetu, ki prijaznost vidi kot staromodno, je ta lastnost njegovo vodilo, so zapisali pri reviji Deadline.

Trdnjava samote je na Švedskem
"Posneli smo prve prizore v mestu Svalbard, ki prikazujejo Supermana med tem, ko beži v trdnjavo samote,"
je Gunn povedal za norveški časopis Svalbardposten. Dodal je tudi, da so iskali lep kraj, ki bi na pogled deloval kot osamljena lokacija sredi Arktike.

30-letni David Corenswet je najbolj znan po glavni vlogi v Netflixovi seriji Hollywood. Igral je tudi v seriji The Politican, v HBO-jevi drami To mesto je naše in v psihološki grozljivki Pearl.

V igralski zasedbi so tudi Rachel Brosnahan kot Lois Lane, Nicholas Hoult kot Lex Luthor in Maria Gabriela de Faria kot inženirka. Prav tako bodo v filmu nastopili Skyler Gisondo, Sara Sampaio, Sean Gunn, Edi Gathegi, Anthony Carrigan, Isabel Merced in Nathan Fillion.

Zgodba, ki si jo Amerika pripoveduje o sebi
Lik Supermana se je rodil v času velike gospodarske krize v 30. letih preteklega stoletja v ZDA. Ustvarila sta ga scenarist stripov Jerry Siegel in ilustrator Joe Shuster.

Pred Corenswetom so na velikem platnu Supermana uprizorili samo trije igralci: Christopher Reeve, Brandon Routh in nazadnje Henry Cavill. Reeve v Supermanu (1978) velja za igralskega utemeljitelja filmov v superjunakih; film je dobil še tri nadaljevanja. Routh je naslovno vlogo dobil v filmu Superman Returns (2006) Bryana Singerja, ki pa se ni ravno dobro odrezal v kinematografih in tudi ni dobil nadaljevanja.

Henry Cavill je Supermana upodobil v filmih Liga pravičnih, Jekleni mož, Batman proti Supermanu: Zora pravice in Čudežna ženska. Pred prihodom Jamesa Gunna in Petra Safrana na čelo studia je sicer napovedoval, da bo Superman še naprej – a nova kreativna direktorja sta imela načrte za mlajšega Supermana ... Kmalu po tem, ko je na spletu zakrožila novica o novem filmu, je Cavill potrdil svoj odhod, češ da je "njegov čas za nošenje ogrinjala minil".