Foto:
Foto:

Pri projektu je Emotionfilm iz Ljubljane sodeloval skupaj z Nemčijo ter Srbijo in Črno goro, film pa je režiral Srdjan Koljević. Nagrada je del hessenskih filmskih in kinonagrad, katerih ustanovitelja sta frankfurtski knjižni sejem in tednik Die Zeit. V sredo pa so v okviru hessinških nagrad prvič podelili tudi nagrado za najboljši film, posnet po literarni predlogi. Za film Gospod Ibrahim in cvetje korana jo je francoskima producentoma izročil igralec Maximilian Schell.

Druge nagrade
Prav tako prvič so v Frankfurtu podelili nagrado za obetavnega avtorja, s katero sta bila počaščena režiser Marcus Mittermeier in scenarist Jan Henrik Stahiberg, ki je v filmu Muxmaeuschenstill odigral tudi glavno vlogo. Claus Theo Gärtner in Inga Busch sta bila razglašena za najboljša igralca. Najboljši dokumentarni film je posnel Stanislaw Mucha, ki je žirijo prepričal s filmom Sredina, Iva Roberg pa je avtorica zmagovitega kratkega flma Nočno sonce.
Sivi kamion kmalu tudi v Sloveniji
Sivi kamion rdeče barve si bo lahko filmsko občinstvo v Sloveniji prvič ogledalo na 7. Festivalu slovenskega filma, kjer bo med 6. in 10. novembrom predvajan v netekmovalnem delu uradne sekcije. V isti sekciji bodo v ljubljanskem Cankarjevem domu vrteli tudi film režiserke Teone Strugar Mitevske Kako sem ubil svetnika.