Na rob družbe se iz udobnega življenja podaja Marko Mandič. Foto: RTV SLO
Na rob družbe se iz udobnega življenja podaja Marko Mandič. Foto: RTV SLO
Gorazd Trušnovec
Scenarija se je lotil filmski kritik Gorazd Trušnovec. Foto: Liffe

Film nastaja v okviru Uredništva domačih filmov na TV Slovenija, prva klapa filma pa je že padla. Režijo projekta, scenarista, filmskega publicista in kritika, Gorazda Trušnovca je prevzel Boris Palčič.

Zgodba Vikend paket pripoveduje o moškem srednjih let, ki se naveliča utečenega in urejenega življenja, zato se umakne na rob družbe. Takšno življenje mu omogoča kritično spremljanje družbe in sistema vrednot, ki to usmerja. Življenje na robu družbe pa se izkaže za neudobno, zato, tako kot marsikateri, tudi glavni junak filma rešitev išče v alkoholu, saj mu pijača pomaga, da ohranja kritično, samoironično distanco do vsega, tudi do lastnega življenja.

Premiera v jesenskih dneh
Junak preživlja vsak konec tedna v zaporu, ki ga razume kot prispodobo utečenega življenja, pred katerim se umika, a se hkrati vendarle vedno znova zateka v njegovo zavetje. Zgodbo Vikend paket interpretirajo igralci Marko Mandič, Iztok Novak, Nataša Matjašec, Gregor Zorc in drugi. Snemanje filma poteka na lokacijah v Ljubljani, Idriji in Kopru, gledalci TV Slovenija pa si bodo nov film lahko ogledali v jesenskih mesecih.

Režiser in kritik združita moči
Boris Palčič, ki se je do zdaj med drugim predstavil s filmi Kratka Himna Domovini, Valček, Et(h)nos, tudi mi in Darko Bratina in Fulvio Tomizza: Smisel življenja na meji, je iz režije diplomiral na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Scenarist Gorazd Trušnovec, ki je vrsto let pisal filmske recenzije za Teletekst RTV Slovenija (današnji MMC), je junija lani prejel Stritarjevo nagrado za najboljšega mladega kritika.