Luca Guadagnino, filmski režiser italijansko-alžirskih korenin, najbolj znan po ljubezenski drami Pokliči me po svojem imenu. Foto: EPA
Luca Guadagnino, filmski režiser italijansko-alžirskih korenin, najbolj znan po ljubezenski drami Pokliči me po svojem imenu. Foto: EPA

Guadagnino bo režiral pod okriljem produkcijskih studiev Universal Pictures, bratski tandem Joel in Ethan Coen pa sta napisala novo različico scenarija, poroča Hollywood Reporter.

Sorodna novica Filmska recenzija: Pokliči me po svojem imenu

Leta 1932 je vlogo italijanskega prišleka Antonia "Tonyja" Comonteja zavzel Paul Muni, Brazgotinec je bil tedaj zgodba o boju med chicaškimi tolpami.

Eden najbolj ikoničnih filmov iz 80. let
V različici filma De Palme pa je kubanskega mamilarskega barona Tonyja Montano slovito zaigral Al Pacino. V filmu sta igrali tudi Michelle Pfeiffer in Mary Elizabeth Mastrontonio. Postal je eden najbolj ikoničnih filmov 80. let. Zgodbo je sprožila znana odločitev Fidela Castra iz leta 1980, ko je 125.000 Kubancem (številni izmed njih so bili zaporniki in ljudje s težavami z duševnim zdravjem) dal dovoljenje, da zapustijo državo.

Nova različica bo postavljena v Los Angeles. V dolgotrajnem procesu iskanja najprimernejših režiserja in scenarista se je izmenjalo že več filmarjev, kot morebitna režiserja sta bila omenjena David Ayer in Antoine Fuqua. Prejšnje, za studie nezadovoljive osnutke scenarija so spisali Gareth Dunnet-Alcocer, Jonathan Herman in Paul Attanasio.

Guadagnino je sicer nazadnje napisal in režiral HBO-jevo serijo We Are Who We Are, ki bo na ogled v kratkem.