Mimogrede: v resničnem življenju se je Robin Williams ločil od svoje žene, da bi se poročil z varuško.V tem filmu se loči od žene in postane njena varuška. Foto:
Mimogrede: v resničnem življenju se je Robin Williams ločil od svoje žene, da bi se poročil z varuško.V tem filmu se loči od žene in postane njena varuška. Foto:
Robin Williams je znan po svoji spontanosti in daru za improvizacijo, in Columbus mu je dal na snemanju proste roke - kar se je izkazalo za precej naporno. V dialoge je namreč tlačil razne reference (ženine obleke denimo opiše z "ljubkim vzorčkom iz Pleše z volkovi"), kar je bila nato nočna mora za pravnike, ki so morali pridobiti dovoljenje za uporabo od konkurence.

No, najverjetneje dobila nadaljevanje: režiser prvotnega filma, Chris Columbus, in njegov zvezdnik, Robin Williams, sta menda pristala na sodelovanje pri drugem delu, če jima bo všeč scenarij. (En načrt za nadaljevanje, v katerem bi se "gospa Doubtfire" preselila v bližino hčerkine univerze, da bi jo lažje nadzirala, je namreč leta 2006 zaradi šibkega scenarija že padel v vodo.)

Prvi osnutek novega scenarija bo spisal David Berenbaum (Elf, The Spiderwick Chronicles), poroča Hollywood Reporter.

Komedija je bila za svoj čas silno uspešna: zaslužila je 440 milijonov dolarjev, Akademija pa jo je okronala z oskarjem za najboljše ličenje in frizure; Ameriški filmski inštitut jo je uvrstil na 67. mesto lestvice stotih najbolj smešnih filmov vseh časov.

Vest o nadaljevanju je kljub temu rahlo presenečeje, še posebej, če upoštevamo, da je od prvega dela minilo že 21 let. Toda oživljanje devetdesetih je očitno v modi: pisali smo že, da še letos dobimo nadaljevanje komedije Butec in butec bratov Farrelly, Dumb and Dumber To, za katero Jeff Daniels in Jim Carrey pogumno napovedujeta, da bo "še boljše od izvirnika". In ko smo že pri devetdesetih in Jimu Carreyu: dramo Trumanov šov (1998) trenutno adaptirajo v format tv-nadaljevanke (ni pa še znano, za katero televizijo).

Gospa Doubtfire je bil seveda gospod: nezaposlen igralec (Robin Williams), ki se prebija skozi bolečo ločitev. Preobleče se v škotsko matronasto varuško in se zaposli pri svoji bivši ženi (Sally Field), da bi lahko vsaj tako preživel več časa s svojimi otroki. Sledi seveda cel kup gospodinjskih zapletov, vključno s tem, da si zažge prsi in obraz namoči v torto.

Ni še znano, ali se vračata tudi Sally Field in Pierce Brosnan, se je pa prek Twitterja že oglasila Mara Wilson, ki je v originalnem filmu igrala eno od Williamsovih hčerk. Ideja o nadaljevanju se ji zdi neumna, sploh pa je ni nihče povabil, pravi, "kar bi bilo tako ali tako čudno, ker sploh ne nastopam veliko in tudi srčkan majhen otrok nisem več".