Oskarjevca Robert De Niro in Julianne Moore že imata izkušnje s televizijskimi vlogami. Foto: EPA
Oskarjevca Robert De Niro in Julianne Moore že imata izkušnje s televizijskimi vlogami. Foto: EPA
Ameriške prevare
David O. Russell je režiral tudi film Ameriške prevare, v katerem sta nastopila Christian Bale in Bradley Cooper. Foto: EPA

Tako De Niro kot Moorova, sicer oba oskarjevca, že imata izkušnje s televizijskimi vlogami. Igralka je kariero namreč začela v televizijski nadaljevanki As the World Turns, leta 2012 je bila nagrajena z emmyjem za vlogo političarke Sarah Palin v TV-filmu Sprememba igre.

Robert De Niro na televizijske ekrane kmalu prihaja s filmom mreže HBO The Wizard of Lies, oba pa sta tudi gostovala v seriji 30 Rock.

Ob igralcih tudi priznan režiser
David O. Russell, ki bo na režiserski stolček kake televizijske serije sedel drugič, je bil v preteklosti nominiran za pet oskarjev, režiral pa je filme Za dežjem posije sonce, Ameriške prevare in Joy.

Pred dvema letoma se je mesec po tem, ko je bil angažiran, umaknil iz produkcije ameriške televizijske drame The Club. Pri seriji, postavljeni v zasebni podeželski klub, je sodeloval tudi kot soscenarist, razlogi za njegov takratni odhod pa niso znani.

Podrobnosti o vsebini napovedane serije niso znane, prav tako je še skrivnost, katere televizijske mreže bodo sodelovale pri projektu. Šlo naj bi za serijo z omejenim številom epizod, poroča BBC.