Ta mesec so sporočili tudi, da bodo vse premiere filmov Warner Brosa, ki so načrtovane za leto 2021, med njimi Matrica 4, Dune: peščeni planet in The Suicide Squad, ki bo delno nadaljevanje Odreda odpisanih iz leta 2016, hkrati ponudili v kinodvoranah in prek ponudnika pretočnih vsebin HBO Max.

Sorodna novica Tektonski premik: Studio Warner vse filme sočasno pošilja na HBO Max in v kino

Pri Warner Brosu so se za to potezo odločili zaradi pandemije. Gre sicer za strategijo, ki naj bi veljala zgolj eno leto, vendar so zaradi nje na produkcijsko hišo letele kritike z vseh koncev Hollywooda.

V filmu Pobeseneli Max: Cesta besa je Furioso upodobila Charlize Theron. Foto: Blitz film / Kolosej
V filmu Pobeseneli Max: Cesta besa je Furioso upodobila Charlize Theron. Foto: Blitz film / Kolosej

Franšiza Pobesneli Max se nadaljuje
Med filmi, katerih premiere so napovedane za leto 2023, je med drugim Furiosa, predzgodba uspešnice Pobesneli Max: Cesta besa iz leta 2015.

V naslovni vlogi bo nastopila Anya Taylor-Joy, ki jo poznamo iz serije Damin gambit, ob njej bosta zaigrala Chris Hemsworth in Yahya Abdul-Mateen. Peti film v franšizi Pobesneli Max naj bi v kinematografe prišel 23. junija 2023. Tako kot vse dosedanje filme franšize ga bo režiral George Miller, ki bo tudi scenarist in producent, pridružil pa se mu bo dolgoletni sodelavec Doug Mitchell, navaja Variety.

Od animirane klasike do hibridnega izdelka
Za 21. julij 2023 je napovedana premiera družinskega filma Coyote vs. Acme v režiji Dava Greena, ki bo hibrid igranega in animiranega filma. Dogajanje bo vrtelo okoli večnega rivalstva med Wilejem E. Coyotejem in njegovim dostavljavcem pošte.

S Pulitzerjevo nagrado ovenčan roman Barva škrlata avtorice Alice Walker je prvikrat izšel leta 1982. Foto: Amazon
S Pulitzerjevo nagrado ovenčan roman Barva škrlata avtorice Alice Walker je prvikrat izšel leta 1982. Foto: Amazon

Pri scenariju, ki temelji na istoimenskem fiktivnem članku Iana Frazierja v reviji New Yorker, sodeluje režiser Varuhov galaksije iz leta 2014 James Gunn, ki bo skupaj s Chrisom DeFario film tudi produciral.

Spielberg in Winfreyjeva se po mnogo letih vračata k Barvi škrlata
20. decembra 2023 pa bo v kinematografe prišel muzikal Barva škrlata, ki bo temeljil na s tonyjem nagrajenem odrskem muzikalu iz leta 2005 in filmu iz leta 1985, v katerem so pod režisersko taktirko Stevena Spielberga zaigrali Danny Glover, Whoopi Goldberg in Oprah Winfrey.

Film bo podal zgodbo temnopolte Celie, ki na začetku 20. stoletja živi na jugu ZDA in se s pomočjo dveh prijateljev nauči samospoštovanja. Prihajajoči film bo režiral Blitz Bazawule, producirala pa ga bosta Winfreyjeva in Spielberg.