Film se ne osredotoča na to, kako je Hancock dobil svojo moč in kako se jo je odločil uporabiti. Junak je namesto tega predstavljen kot slehernik, ki svojo 'službo' sovraži in se je hoče znebiti. Foto: Kolosej
Film se ne osredotoča na to, kako je Hancock dobil svojo moč in kako se jo je odločil uporabiti. Junak je namesto tega predstavljen kot slehernik, ki svojo 'službo' sovraži in se je hoče znebiti. Foto: Kolosej
Charlize theron in Jason Bateman v Hancocku
Mimogrede - če vas v pogovorni angleščini kdo prosi za vaš 'John Hancock', to pomeni, da bi rad vaš podpis.

Akcijska komedija Hancock, ki naj bi pod zabavnim pročeljem skrivala resnejše teme in predvsem skušala pokazati temnejšo plat slave, je bila pretekli konec tedna z zaslužkom 66 milijonov dolarjev (107 milijonov od torkove premiere) najbolj gledan film v ameriških kinih (Hancock je tudi že na sporedu slovenskih kinematografov).

To je Los Angeles - vsakdo potrebuje publicista
Zaplet je preprost: Will Smith igra tečnega, prepirljivega in nerazumljenega junaka, ki gre vrlim meščanom Los Angelesa s svojo "pomočjo" - vedno gre kaj narobe in kolateralna škoda je neznanska - že pošteno na živce. Hancock se za kritike ne zmeni in svoje skrbi utaplja v pijači - vse dokler nekega dne po naključju ne reši življenja nekemu publicistu (igra ga Jason Bateman, ki se ga spominjamo iz serije Arrested Development in iz komedije Juno). Ta mu je tako hvaležen, da mu ponudi brezplačno "predelavo" javne podobe. "Na začetku nama gre dobro: kupim mu ogrinjalo, pripravim ga na tiskovne konference … potem pa se model zaljubi v mojo ženo," je o svoji vlogi že pred časom razkril Bateman. (Kdo bi mu zameril - žena je v filmu Charlize Theron).

Na drugem mestu lestvice gledanosti je bila najnovejša Pixarjeva animacija Wall-E, zgodba o robotu za predelavo smeti v postapokaliptičnem svetu brez ljudi, ki se - zaljubi (33 milijonov dolarjev). Na tretjem mestu je z "le" 20 milijoni zaslužka akcijski triler Wanted z Angelino Jolie in Jameson McAvoyem v glavnih vlogah. Prvo peterico zaokrožata Get Smart, filmska adaptacija uspešne serije iz šestdesetih, in risanka Kung fu panda.