Pevka Alicia Keys preizkuša svojo ustvarjalnost v različnih vejah umetnosti. Foto: EPA
Pevka Alicia Keys preizkuša svojo ustvarjalnost v različnih vejah umetnosti. Foto: EPA
Alicia Keys in Usher. Foto: Reuters

24-letna pevka se je odločila, da bo tretji album odela v akustične zvoke, na njem pa bo mogoče poleg skladb z zadnje plošče Diary slišati tudi povsem nove pesmi. Kot je povedala pevka, bodo lahko oboževalci na zadnjem albumu prisluhnili trem ali štirim novim skladbam. Novega projekta se glasbenica že zelo veseli, s snemanjem pa naj bi pričeli prav ta mesec.

Na albumu, ki bo prodajne police zapolnil oktobra, bo po pevkinih besedah nekaj skladb izražalo zavezanost njenemu značilnemu slogu, spet druge pa bodo predstavljale mešanico bluesa, rocka in soula. Poleg tega pa bo zgoščenka ponujala še priredbo, za katero pa glasbenica še ne želi razkriti podrobnosti

V pričakovanju romana in filma
Alicia namerava izdati tudi drugo knjigo, ki bo nekakšno nadaljevanje njenega lanskoletnega dela Tears for Water. In čeprav je sprva pevka opisovala knjigo kot avtobiografsko, se je zdaj odločila, da ne bo povsem temeljila na resnični zgodbi. Zgodba naj bi izhajala iz njenega pravega življenja, a bo hkrati govorila o čisto izmišljeni junakinji.

Alicio Keys bo mogoče videti tudi na velikem platnu, kjer bo upodobila nadarjeno pianistko iz 50. let Phillipo Schuyler. Producentka filma je hollywoodska igralka Hale Berry, scenarij pa ja še v povojih.