Arctic Monkeys sicer niso predstavniki tako imenovanega Foto: EPA
Arctic Monkeys sicer niso predstavniki tako imenovanega Foto: EPA
Josh Homme
V zadnjem desetletju se je na vajah ali snemanju v rojstnem mestu Josha Homma zvrstilo že več kot 20 sologlasbenikov ali zasedb. Foto: EPA

Prvaki zadnjega vala britanskega indieja so namreč ustanovnega člana skupine Queens of the Stone Age izbrali za producenta svojega novega materiala. In čeprav ga bodo plačali, se bodo morali kar sami potruditi do njega. Homme je namreč povedal, da bo skupina iz Sheffielda naslednji mesec priletela v Hommovo rodno mesto Joshua Tree, kjer bo potekalo snemanje. Pravzaprav so fantje tudi sami hoteli oditi od doma. Kot je za časopis NME povedal Homme, se "želijo (Arctic Monkeys, op. P. B.) potopiti v okolje, ki je nasprotje njihovega domačega okolja in naprotje tistega, česar so vajeni". In 'mentor' Josh Homme je prepričan, da bo vse to skupaj delovalo odlično.

Kaj storiti s posnetki?
Čeprav koncept dela sploh še ni dorečen. Arctic Monkeys se tako še niso odločili, kaj bodo s posnetki, ki bodo nastali v tem puščobnem mestu sredi puščavske Kalifornije, sploh naredili. Trenutno se namreč prepuščajo eksperimentiranju in se ne obremenjujejo s tem, ali bo material iz Joshue Treeja zadoščal za nov album, ali pa bo kreativnosti in delovnega zagona dovolj le za novi singel.

Serija glasbenih delavnic v puščavi
Ko Josh Homme govori o močnem kreativnem naboju mesteca Joshua Tree, ne mlati prazne slame. Od leta 1997, ko je začel serijo 'glasbenih delavnic' The Desert Sessions, se je v tem puščavskem glasbenem gnezdu izvalilo že dosti dobre glasbe. Prvi so se ustvarjalnega muziciranja na ranču De La Luna udeležili Hommova tedanja skupina Kyuss ter zasedbe Monster Magnet, Goatsnake, earthlings? in Soundgarden, v naslednjih letih pa so sledili še PJ Harvey, Dave Grohl, Brant Bjork, UNKLE, Eagles of Death Metal, Mark Lanegan, Nick Oliveri, Victoria Williams, The Duke Spirit, Eagles of Death Metal, Eighties Matchbox B-Line Disaster in drugi.

P. B.