Posnemanje je največji kompliment. Foto:
Posnemanje je največji kompliment. Foto:
Kdor se smeji zadnji, se smeji najslajše.
Pod večino pesmi Beatlov sta kot avtorja podpisana McCartney in Lennon. Foto: EPA

Leta 1971 je George Harrison v New Yorku nastopil na Unicefovem dobrodelnem koncertu za pomoč Bangladešu. Ko se je "ogreval" za svoj nastop, se mu je pridružil še Ringo Starr in skupaj sta improvizirano odigrala Jumping Jack Flash, pesem, s katero so The Rolling Stones tri leta pred tem doživeli neznanski uspeh.

The Rolling Stones so nekajkrat v svoji karieri peli pesmi Fantastične četverice, Keith Richards in Mick Jagger pa sta za pesem All You need Is Love posnela celo spremljevalne vokale. Kljub temu pa do sedaj nismo imeli nobenih dokazov o obratnih vplivih. Glasbena urednica Claire Ferguson, ki je odgovorna za izdajo posnetka omenjenega koncerta, na katerem sta nastopila tudi Bob Dylan in Ravi Shankar, je za Independent povedala, da so bili 34 let stari posnetki odkriti naključno.

McCartneyju se nikamor ne mudi
Drugače pa se je pozornost javnosti ob nedavni aferi procesa Michaela Jacksona obrnila k Paulu McCartneyju. Ker naj bi bil Jackson v resnih finančnih težavah, se je začelo šušljati, da bo primoran prodati avtorske pravice pesmi skupine The Beatles. McCartney je, presenetljivo, izjavil, da zaenkrat ne namerava počistiti svojih prihrankov. Čez nekaj let bo namreč nastopil datum, s katerim se mu po zakonu vrnejo pravice; upokojeni Beatle pravi, da je vse skupaj le še "igra čakanja".

Paul si trenutno krajša čas z zadnjimi popravki albuma Chaos And Creation In The Back Yard, ki bo izšel 12. septembra. Pri delu mu pomaga producent Nigel Godrich, ki je v preteklosti sodeloval že z Radiohead, Travis in Beckom.