Johnny Rotten in Sid Vicious sta bila na začetku vedno za zabavo. Kako krvavo se je njihova zgodba končala, vemo vsi. Foto:
Johnny Rotten in Sid Vicious sta bila na začetku vedno za zabavo. Kako krvavo se je njihova zgodba končala, vemo vsi. Foto:

Pravzaprav bo 17. julija plošča prvič izšla uradno, z njo bodo proslavili 30 let od nastanka prvih demoposnetkov kultne londonske glasbene zasedbe. Album na CD-formatu bo postregel s celotnim izvirnim umetniškim delom in z vsemi posnetimi skladbami. Gradivu bodo dodali tudi bonus pesmi Anarchy In The UK, Pretty Vacant in No Fun, ki so jih posneli v londonskem Denmark Studiu. Izvirna vinilna plošča albuma Spunk iz leta 1977 je na prostem trgu že dosegla ceno 250 funtov.

Starejši, a nič milejši
Ko so letos dolgoletno kariero Sex Pistols hoteli počastiti v zabavni industriji, pa so bili stari punkerji vse prej kot navdušeni. Slovesnosti ob sprejemu skupine v dvorano slavnih rockerjev se niso udeležili organizatorjem pa so poslali sporočilo, v katerem so med drugim zapisali, da niso zdresirane opice, ki bi na ukaz zabavale druge. V sporočilu, ki so ga na slovesnosti prebrali namesto njihovega govora, pa piše tudi, da sta "v primerjavi s Sex Pistolsi rokenrol in dvorana slavnih kot madež scavnice".