Celine Dion se rockerska podoba ne poda najbolje. Foto: EPA
Celine Dion se rockerska podoba ne poda najbolje. Foto: EPA

Pesem skupine AC/DC You Shook Me All Night Long v izvedbi (nekdanje) kanadske popzvezdnice, ki si je do pred kratkim kruh služila v Las Vegasu, je po raziskavi revije Total Guitar - urednik Stephen Lawson je omenjeno priredbo Dionove označil kar za "bogokletno" - dobila nečastni "zmagovalni" naziv. Glasbeni strokovnjaki so sodili tudi o najboljših predelavah pesmi, na vrhu seznama se je znašel Hendrix s pesmijo Boba Dylana All Along the Watchtower, poroča BBC.

Na desni si oglejte najslabšo in najboljšo predelavo vseh časov po izboru revije Total Guitar.
Ko se muhe enodnevnice igrajo z legendami
40-letna Dionova, ki je pesem You Shook Me All Night Long prvič izvedla prav v Las Vegasu pred šestimi leti, pesmi (na srečo) nikoli ni izdala v obliki singla. Tik za petami so ji, po anketi revije Total Guitar sodeč, Sugababes in Girls Aloud s (slabo) izvedbo uspešnice Aerosmithov in Run DMC Walk This Way. Na tretjem mestu so se znašli Westlife, ki so leta 1999 "uničili" pesem More Than Words rockerjev Extreme, na četrtem pa Will Young s pesmijo Light My Fire legendarnih Doorsov (kako si je drznil?!), ki se je sicer kljub dvomljivi kakovosti znašla na vrhu britanskih lestvic leta 2002, na petem mestu pa so zunaj meja Otoka precej neznani The Mike Flowers Pops z izvedbo Wonderwalla skupine Oasis.

Dobre predelave so "in"
Na bolj zaželenem seznamu najboljših predelav je poleg Hendrixa še Twist and Shout skupine The Beatles, ki so jo prvi posneli Top Notes, sledi pa ji Live and Let Die skupine Wings v izvedbi Guns N'Roses. Med prvimi petimi je še Nirvanina izvedba Bowiejeve pesmi The Man Who Sold the World in Feeling Good Nine Simone v izvedbi rockerjev Muse.

Lawson je ob razkritju rezultatov ankete dodal, da predelave še nikoli niso bile bolj priljubljene in podal primer: "Producent Mark Ronson se je proslavil z albumom nenavadnih predelav, pesem Valerie v izvedbi Amy Winehouse pa je po prodaji celo zasenčila izvirnik skupine The Zutons."

A. K.