Foto:
Foto:
V Tivoliju je nedavno ob Michaelu Stipu nastopil tudi Chris Eckman.

Američan otožne narave, ki se morda ravno zaradi svoje melanholije še najbolje počuti pri nas, ki se sicer lahko pohvali z že več kot dvajsetletnim stažem v glasbenem svetu, je v lanskem letu presenetil s samostojnim albumom The Black Field, ki ga je izdal pri svoji matični založbi Glitterhouse.

Od Seattla do Ljubljane
Če k temu dodamo, da je nedavno izšla tudi kompilacija Shimmers (The best Of Walkabouts), lahko slutimo, da se počasi končuje neko obdobje. Razpoke v delovanju skupine so bile pravzaprav očitne že vse od izdaje albuma Train Leaves At Eight, ki je prinašal predelave glasbenega izročila različnih evropskih držav. Ravno v tistem času je Chris tudi zapustil rodni Seattle in se po krajšem bivanju na Portugalskem dokončno naselil v Sloveniji.

Pri snemanju plošče The Black Field je sodelovalo kar nekaj slovenskih glasbenikov: povsod prisotni Jani Hace, Žiga Golob ter zasedba Hic Et Nunc, ne manjkata pa niti Dalibor Pavičič iz Bambi Molesters in seveda Terri Moeller, Chrisov ženski protipol iz The Walkabouts. Pevec značilno globokega glasu se je tokrat poleg kitare lotil tudi sintetizatorja, kar občutno obogati končni zven pesmi.

Če potegnemo črto: po tolikih letih izkušenj je Eckman več kot sposoben ustvariti zaokroženo celoto skrbno aranžiranih pesmi. Koncert, ki se bo začel ob 22. uri, bo gotovo zanimal vse, ki jih je pred kratkim navdušil Chrisov improvizirani nastop na koncertu R.E.M.