Jack White je nasledil Chrisa Cornella in Davida Arnolda v vlgi skladatelja naslovne pesmi 'bondiade'. Foto: Reuters
Jack White je nasledil Chrisa Cornella in Davida Arnolda v vlgi skladatelja naslovne pesmi 'bondiade'. Foto: Reuters
Alicia Keys
Alicia Keys se zdi nekoliko nenavadna izbira za partnerico Jacka Whita. Kako duet 'deluje', bomo izvedeli konec oktobra. Foto: Reuters

Kitarist in pevec rockovskega dua The White Stripes ter pevska diva sta dokaj nenavaden delovni tandem, a očitno učinkovit. Jack White in Alicia Keys sta namreč posnela naslovno pesem za novi film o Jamesu Bondu, ki ga bomo prvič lahko videli novembra. Pesem Another Way to Die (Še en način, kako umreti) ni posebna le zaradi sodelovanja dveh med seboj zelo različnih glasbenikov, ampak je posebna tudi zato, ker je to prvi duet v zgodovini bondovskih naslovnih pesmi. Skladba, ki bo kot singel izšla 28. oktobra, je bolj ali manj delo Jacka Whita. White je namreč tisti, ki je pesem napisal in produciral, med snemanjem pa je sedel tudi za bobni.

Odpadla tudi Leona Lewis in vsi Britanci
Poleg Amy Winehouse se je z naslovno pesmijo filma A Quantum of Solace (Za ščep tolažbe) nekaj časa povezovalo tudi ime Leona Lewis. Tudi načrt z zmagovalko tretje serije britanskega šova talentov The X Factor se 'ni izšel'. Tako pa so tudi Britanci ostali praznih rok in glasbo za novo 'bondiado', ta ekskluzivni britanski izdelek, bosta tokrat prispevala Američana.

To ni nič novega. Zadnji film - predvajan je bil pod naslovom Casino Royale - je spremljala pesem You Know my Name (Poznaš moje ime), ki sta jo skupaj napisala angleški skladatelj David Arnold in nekdanji član skupin Audioslave in Soundgarden Chris Cornell; slednji je pesem tudi odpel.