Zaradi izjemnega zanimanja bo skupina Eroika koncert ponovila še 17. 12. Foto: Eroika/Špela Kasal
Zaradi izjemnega zanimanja bo skupina Eroika koncert ponovila še 17. 12. Foto: Eroika/Špela Kasal
simfoniki RTV Slovenija
Pri ustvarjanju albuma so triu priskočili na pomoč Simfoniki RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

V Gallusovi dvorani so tako zadonele popuspešnice Stop, Feliz (Ti si mi u krvi), Ko mene več ne bo, Namesto koga roža cveti, Goodbye (Lane moje), Dan ljubezni, Mati in druge, ki jim je trio nadel operno preobleko. Svoj prvi album je skupina Eroika posnela v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije, ki jih je spremljal tudi na koncertu, in sicer pod vodstvom Patrika Grebla. Triu Eroika sta se na koncertu pridružili tudi priznani slovenski pevki Darja Švajger in Manca Izmajlova.

Trio se lahko pohvali z začetkom, o katerem številni glasbeniki le sanjajo. Ob uspešni prodaji albuma, ki kar ni želel z vrha lestvice najbolj prodajanih plošč v Sloveniji, so v dobrem tednu razprodali tudi nocojšnji koncert.

17. decembra ob isti uri na istem mestu
Zato so tistim, ki jim ni uspelo pravočasno kupiti vstopnic za prvi koncert, napovedali še drugega, ki bo 17. decembra na istem mestu in ob isti uri, prenos nastopa pa bo mogoče v neposrednem prenosu spremljati na prvem programu Radia Slovenija. Skrajšano verzijo koncerta pa si bo v zadnjih dneh leta mogoče ogledati še na TV Slovenija.

V skupini Eroika se predstavljajo Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor), ki imajo za seboj že kar nekaj koncertov, na katerih so predstavljali svoj prvenec, serija nastopov pa bo dosegla vrhunec prav nocoj. Na album so umestili deset priredb zabavnih skladb v operni preobleki, pri tem pa so pazili na to, kaj se da prirediti v pop-klasično izvedbo in kaj se da zapeti s triglasno zasedbo, poleg tega pa so priredili skladbe iz različnih časovnih obdobij.