Viktorija Bencik je pripravila čutno izvedbo balade Autumn leaves. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Viktorija Bencik je pripravila čutno izvedbo balade Autumn leaves. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ekipa igralcev Mestnega gledališča ljubljanskega, ki so v Kinu Šiška dijaške abonente tokrat zabavali s svojim petjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ana Drnovšek in Ureš Smolej sta iz svojega nastopa s pesmijo "Hit the road jack" ustvarila zabavni šov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sebastianu Cavazzi je pripadla čast finalnega nastopa. Interpretiral je Franka Zappo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na odru Kina Šiške v Ljubljani so se v sredo, 8. maja, v vlogi vokalistov zvrstili nekateri igralci Mestnega gledališča ljubljanskega in postregli s svojimi interpretacijami največjih bluesovskih, šansonjerskih in celo rockovskih uspešnic. Pri tem jih je spremljala dovršena džezovska zasedba Jazz in the pants, ki jo sestavlja pet še ne dvajsetletnih fantov.

Dogodek so skupaj z organizatorji zasnovali po načelu "zelo mladi za zelo mlade", kamor so povabili vse srednješolske abonente Mestnega gledališča, čeprav je bil dogodek jasno odprt tudi za zunanje obiskovalce. Najstniki so se izkazali za izjemno kulturno občinstvo, saj so dobrodošlico na oder prav vsakemu izmed nastopajočih izrazili z glasnimi aplavzi in žvižgi, z zanimanjem pa so skorajda brez izjem poslušali tudi neznane avtorske skladbe džezovske zasedbe, ki so sledile pompoznemu uradnemu delu.

Igralski zabavljači
Znano je, da ima večina igralcev tudi odlične pevske sposobnosti, posebej v MGL-ju, ki na svoj repetoar zadnja leta redno uvršča komercialno uspešne muzikale. Vseeno je bilo občutiti, da se igralci v vlogi pevcev večinoma ne jemljejo preveč resno, kar je občinstvo navdušeno sprejelo in se tako zabavalo predvsem ob odrski pojavnosti igralskih zabavljačev.

Dinamična glasbena kompilacija kot nalašč za selektivne najstnike
Vsak izmed igralcev je nastopil z eno priredbo po lastni izbiri. Dinamična glasbena kompilacija na odru je bila tako najverjetneje pisana na kožo sodobnim najstnikom, ki so v svetu YouTuba in resničnostnega iskanja pevskih talentov vajeni selektivnega poslušanja všečne glasbe. Nekateri so s petjem očarali, drugi pa so primanjkljaj vokalnih sposobnosti nadomestili s plesom in s podobnimi zabavljaškimi vložki. Vse skupaj je še najbolj spominjalo na kakšen polfinale televizijskega talent šova, kjer je v resnici vsem jasno, kdo bi šel v naslednji krog.

Uroš Smolej navdušil z bluesovskim "rjovenjem"
Jurij Drevenšek je nastopil prvi in se predstavil z že tisočkrat prirejeno zimzeleno uspešnico Bobbyja Hebba "Sunny". Uroš Smolej in Anja Drnovšek sta v duetu šaljivo in nastopaško interpretirala eno največjih bluesovskih uspešnic vseh časov "Hit the road Jack", pri čemer je bučne aplavze požel predvsem Smolejev izstopajoči vokal, ki je po naši laični oceni zmožen odličnega bluesovskega "rjovenja".

Če ni glasu, je vsaj "šov"
Domen Valič se najverjetneje nikoli ne bo profesionalno ukvarjal s petjem, a mu je s pomočjo plesnega pozibavanja in spogledovanja kljub vsemu uspela odlično animirati občinstvo. Primož Pirnat je postregel z zahtevno džezovsko klasiko "Summertime", v črni obleki in s sončnimi očali pa je celo spominjal na lik iz filma Blues Brothers. Tina Potočnik je z alterpopposkočnico Je veux najbrž navdušila modno ozaveščena mlada dekleta, Gregor Gruden pa se je s pesmijo Fly me to the moon držal preverjene romantike.

Nekateri bi morali peti večkrat
Viktorija Bencik bi morala v vlogi pevke večkrat prijeti za mikrofon, saj so ob njeni čutno doživeti izvedbi znamenite balade Autumn leaves poslušalci kar malce obnemeli. Sledil je še nastop Mateja Puca (Via con me), Jure Kopušar pa je navdušil z optimistično bluesovsko klasiko Feeling good.

Čast finalnega nastopa je pripadla Sebastianu Cavazzi, ki je v družbi Gregorja Grudna odpel družbenosatirično skladbo rockerja Franka Zappe z naslovom Bobby Brown in se s tem med vrsticami verjetno malce pošalil tudi na račun svoje javne medijske podobe.