Foto:
Foto:
Jamelia - nominirana je za najboljšo britansko izvajalko
Najboljša britanska pop izvajalka?
Bob Geldof
Bo Usher poleg vseh nagrad, ki jih že ima, prejel tudi brita za najboljšega tujega izvajalca?

Ferdinandi so nominirani v kategorijah za najboljšo britansko skupino, najboljši album, najboljšo rockzasedbo, za izvajalca, ki najboljše igra v živo, in za izvajalca, ki mu je uspel največji medijski preboj.

Kdo so najboljši na Otoku?
V kategoriji za najboljšega izvajalca se bodo za brite pomerili Jamie Cullum, Lemar, Morrissey, The Streets in Will Young. Najboljšo britansko glasbeno izvajalko pa bodo izbirali med Amy Winehouse, Jamelio, Joss Stone, Natasho Bedingfield in PJ Harvey.

Rockzasedba in singel
Nominiranci za najboljšo britansko rockzasedbo so, poleg skupine Franz Ferdinand, še skupine Kasabian, Keane, Muse in Snow Patrol. Kandidati za najboljši singel so Do They Know It's Christmas (Band Aid 20), Thank You (Jamelia), Take Me To the Clouds Above (LMC vs. U2), Lola's Theme (Shapeshifters) in Your Game (Will Young).

Pop in 'v živo'
Brita za najboljšega popizvajalca bo prejel eden izmed nominirancev: Avril Lavigne, Girls Aloud, Natasha Bedingfield, McFly in Westlife. Za naziv najboljšega izvajalca 'v živo' pa se bodo pomerili Franz Ferdinand, Jamie Cullum, Kasabian, Muse in The Libertines.

Urbano in odmevno
Za najboljšo 'urbano' glasbo se bodo za brita pomerili Dizzee Rascal, Jamelia, Joss Stone, Lemar in The Streets. Za brita za britanskega izvajalca, ki mu je uspel največji medijski preboj, pa se bodo poleg Ferdinandov borili še Joss Stone, Keane, Natasha Bedingfield in zasedba The Zutons.

Bob Geldof z britom za prispevek h glasbi
Posebno priznanje za prispevek h glasbi pa bo prejel Bob Geldof. Geldof se je dejavno v javnosti znova pojavil predvsem ob projektu Band Aid 20 in ponovnem snemanju pesmi Do They Know It's Christmas. Prihodki od prodaje gredo v dobrodelne namene.

Najboljša pesem zadnjih 25 let
Za naziv najboljše pesmi zadnjih 25 let se bodo potegovale Love Will Tear Us Apart (Joy Division), Wuthering Heights (Kate Bush), We Are the Champions (Queen), Angels (Robbie Williams) in Leave Right Now (Will Young).

Najboljši tuji izvajalci in izvajalke
Za najboljšega tujega izvajalca so nominirani Eminem, Usher, Kanye West, Tom Waits in Brian Wilson, za najboljšo tujo izvajalko pa Alicia Keys, Anastacia, Gwen Stefani, Kelis in Kylie Minogue. Priznanje za najboljšo tujo skupino pa lahko prejmejo Green Day, Maroon 5, OutKast, Scissor Sisters ali pa U2.

Nominiranci za najboljši tuji album so Killers (za album Hot Fuss), Maroon 5 (Songs About Jane), OutKast (Speakerboxxx/The Love Below), Scissor Sisters (Scissor Sisters) in U2 (How To Dismantle An Atomic Bomb). Nominiranci za tujega izvajalca, ki mu je uspel največji medijski preboj, so Jet, Kanye West, Killers, Maroon 5 in Scissor Sisters.

Brite bodo v Londonu podelili 9. februarja.