Foto:
Foto:
Kakšen je utrip glasbe pri nas in na tujem?

Oddaja je bila prvič na sporedu včeraj, spremljati pa jo bo mogoče vsak ponedeljek ob 22.00. Ustvarjalci oddaje obljubljajo, da bo v njej prikazan aritmičen utrip urbane glasbene kulture. Z glasbenim dogajanjem od undergrounda do mainstreama tako doma kot v tujini nas bodo seznanjali glasbeni novinarji Tomaž Gorkič, Miroslav Akrapovič in Luka Zagoričnik.

Širili bodo obzorja
Namen oddaje je predvsem vnesti kritično distanco pri konzumiranju "mineštre", ki nam jo ponuja današnja glasbena industrija. Gledalci si bodo lahko z Aritmijo širili glasbena obzorja, razbijali glasbene stereotipe ter povečali razumevanje različnih urbanih subkultur.


Vabimo vas k ogledu prve oddaje Aritmija.

Ustvarjalci oddaje želijo h gledanju pritegniti predvsem glasbeno vse manj kritično mladino in tudi tako pomagati pri oblikovanju pozitivnega odnosa do urbane glasbene kulture v svetu odraslih.

Kmalu tudi spletna stran
Oddaja bo imela tudi svojo spletno stran, na kateri bo mogoče videti podatke o glasbenih, fotografskih in video natečajih, tedenske glasbene lestvice, recenzije, kritike, tisti bolj dejavni pa bodo lahko sodelovali tudi na forumu in tako sooblikovali oddajo.

Za režijo so zadolžili Klemena Dvornika, urednica Aritmije, ki naj bi glasbo obravnavala s kančkom soli, pa je Maja Pavlin.