Foto:
Foto:

V pokoj gremo. In ker smo se malce ozrli okrog sebe, smo sklenili oditi v hiphopovskem slogu kot

Jay-Z.
Damon Albarn
Skupina je slavila tudi na letošnji podelitvi MTV nagrad v Lizboni. Foto: EPA

Damon Albarn, gonilna sila za računalniško animirano skupino, je v intervjuju za MTV povedal, da je zasedba svoje načrte za svetovno turnejo za zdaj potisnila na stranski tir, obenem pa je dopustil možnost, da jih bo na oder lahko še enkrat zvabilo mesto greha, Las Vegas. “Ne vem kdaj, ampak všeč bi mi bilo, če bi svojo tretjo peščico koncertov odigrali prav v Vegasu. Seveda bi bilo vse skupaj zelo bombastično. In obenem bo to tudi konec.”

Že dalj časa se je kuhalo ...
Prihodnost skupine stoji na majavih nogah že nekaj časa – od takrat, ko je Damon kmalu po izidu plošče Demon Days izjavil, da je to obenem tudi njihov zadnji album. Pevec je še vedno prepričan, da je bil uspeh njihove plošče tako izvrsten, da bi ga bilo škoda uničiti s slabšo naslednico. Vstopnice za njihovo nedavno serijo petih koncertov v newyorški dvorani Apollo so oboževalci razgrabili v manj kot uri.

Za konec še El Mañana
Še pred kakršnim koli poslovilnim koncertom pa se bodo lahko ljubitelji animiranih opic potolažili še z računalniško igrico, filmom in celo kitajsko opero, Monkey: Journey To The West. In če se Gorillaz res bliža konec, se bodo poslovili v slogu: njihov najnovejši (in morda zadnji) videospot je El Mañana, precej bolj temačen in resen izdelek, kot so bili DARE, Feel Good Inc. in Dirty Harry.

Medtem pa je Damonovemu zgledu sledil še en član pevčeve matične zasedbe Blur: bobnar Dave Rowntree je kot “ustvarjalni sodelavec” pomagal pri rojstvu animirane serije Empire Square, ki jo bodo še ta mesec začeli predvajati v ZDA.

V pokoj gremo. In ker smo se malce ozrli okrog sebe, smo sklenili oditi v hiphopovskem slogu kot

Jay-Z.
Damon Albarn