Za glasbo je poskrbela nekoliko prenovljena zasedba Indexov. Foto: RTV SLO
Za glasbo je poskrbela nekoliko prenovljena zasedba Indexov. Foto: RTV SLO
Saša Lošić in Branko Djurić Djuro
Nekdanja Sarajevčana, ki živita v Ljubljani, sta med nekdanjimi someščani zagotovo prišla na svoj račun. Foto: RTV SLO
Bacila je sve ... na bis

Obiskovalci koncerta so odhajali s širokimi nasmeški, legende so jih zadovoljile, čeprav bi lahko zabava verjetno trajala pozno v noč. Zapeli so vse največje skladbe legendarne Sarajevske skupine, kot so Plima, Sanjam, Da sam ja netko, Ti si mi u svemu naj, Predaj se srce in Sve ove godine. Najbolj pa je dvorano raznežil "komad" Bacila je sve niz rjeku, ki so ga želeli obiskovalci zapeti kar sami. Verjetno na čast pokojnemu Davorinu Popoviću.

V vlogi pevcev so nastopili Željko Bebek, Halid Bešlić, Tarik Filipović, Mladen Vojičić Tifa, Aki Rahimovski, Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Kaliopi, Zorica Kondža, Branko Đurić - Đuro, Janez Bončina - Benč, Saša Lošić - Loša, Vlado Kreslin in Giuliano in Toni Cetinski, povezoval pa je Zoran Predin.

S smrtjo Popovića leta 2001 so Indexi po štirih desetletjih glasbene kariere prenehali obstajati. S tem se je končala pot enega najuspešnejših jugoslovanskih bandov, ki je med svojim delovanjem navduševal ne samo staro in mlado, ampak tudi bolj zahtevno publiko.

Stebra skupine sta bila poleg pokojnega Popovića še Slobodan Kovačević (kitarist) in Fadil Redžić (basist), medtem ko so bobnarje in klaviaturiste pogosto menjali. Opaznejšo vlogo sta v skupini svojčas odigrala tudi klaviaturista Kornelije Kovač in Djordje Novković, pomemben član pa je bil tudi Enco Lesić.

Če ste bili na koncertu tudi vi, lahko svoje doživljaje delite z vsemi na Mojem spletu.

M. R.

Bacila je sve ... na bis