Avtobiografija Michaela Jacksona z naslovom Moonwalk bo prišla tudi na slovenske prodajne police. Foto: EPA
Avtobiografija Michaela Jacksona z naslovom Moonwalk bo prišla tudi na slovenske prodajne police. Foto: EPA
Who's Bad?
Skupina Who's Bad? ohranja dediščino Michaela Jacksona pri življenju in navdušuje občinstvo po vsem svetu, piše na njihovi spletni strani.

Da, razvpita ameriška opravljiva spletna stran je v istem stavku omenila našo državo in pokojnega "kralja popa". Velika čast ali posmeh?

Upravniki Jacksonovega premoženja so namreč sodišče zaprosili za dovoljenje za izdajo knjige (prvič je omenjena avtobiografija, ki jo je uredila sama Jacqueline Kennedy Onassis, izšla že "davnega" leta 1988 in postala velika uspešnica) v več državah po svetu in želja se jim je uresničila. V dokumentih vrhovnega sodišča okrožja Los Angeles je zdaj zapisano, da je izid knjige odobren v naslednjih državah: Švedska, Norveška, Italija, Španija, Japonska in, seveda, Slovenija.

Tisti "seveda" so iz nam neznanega razloga dodali pri TMZ-ju, kjer pomenljivo (?) zaključujejo: "Čestitke, Slovenci, samo ne pokvarite nam konca." Zakaj so se odločili izpostaviti ravno Slovenijo, (nam) ni znano.

Who's Bad? tudi za slovenske oboževalce?
Med brskanjem po spletu pa smo naleteli še na novico, da bo najverjetneje v začetku naslednjega leta v Sloveniji nastopila skupina Who's Bad?, v celoti posvečena glasbi in liku Michaela Jacksona. Menda so najboljši ameriški Jacksonov "tribute band", ki po poročanju spletne strani AntiMusic "poskrbi za pravo praznovanje kralja popa in na odru izvabi energična čustva njegove glasbe in plesnih korakov".

23. septembra bodo Who's Bad? turnejo začeli v Mehiki in jo končali marca naslednje leto v Angliji. Medtem naj bi se ustavili v Vancouvru, Curacau, Arubi, Nemčiji, Hrvaški, Švici in - seveda, Sloveniji. Tokrat smo "seveda" dodali mi.

Kot je znano, je Michael Jackson umrl 25. junija letos. Star je bil 50 let. Okoliščine njegove smrti še vedno niso v celoti pojasnjene, menda naj bi zanj usodna mešanica zdravil, ki mu jo je predpisal osebni zdravnik.