Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Koncert, ki se bo začel ob 20.00, bo predstavil zgoščenko Rajska ptica, ki bo te dni izšla pri ZKP RTV Slovenija. Nastala je v sodelovanju s Tretjim programom Radia Slovenija – programom Ars v Studiu 13 in 26.

Pevka Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik sta se spoznala na Berklee College of Music v Bostonu. Že leta sodelujeta na različnih projektih, tako v duetu kot v večjih zasedbah. Na albumu Rajska ptica, ki ga predstavljata, so njune izvirne kompozicije, džezovski standardi in priredbe skladb iz zlatega obdobja slovenske popevke. Kot gost se jima bo pridružil eden najvidnejših džezovskih solistov pri nas, trobentač Tomaž Gajšt, na basu bo Jošt Lampret.

Poleg neposrednega avdioprenosa na programu Ars, bo mogoče spremljati tudi videoprenos na spletni strani rtv365.si in prek družbenih omrežjih RTV Slovenija, Program Ars in Cukrarna Bar.

Mesečni džezovski koncerti potekajo ob nedeljah, v sodelovanju s Cukrarno, novim kulturnim centrom v Ljubljani. Predstavljajo najboljše domače in tuje džezovske zasedbe, vse koncerte pa bomo neposredno prenašali na Programu Ars.

Jazz Ars All Stars v prihajajočih mesecih:

10. 4. 2022 ob 20.00
Moonlight Sky

15. 5. 2022 ob 20.00
Tadej Tomšič Jazz Institution


Prisluhnete tudi preteklim koncertom cikla Jazz Ars All Stars:

Jazz ars all stars 3 - Jure Pukl & Marko Črnčec - Cukrarna bar
JAZZ ARS ALL STARS - Aleš Rendla kvintet
Koncert Big Band RTV Slovenija: Funktura
Lia Pale & mathias rüegg - JAZZ ARS ALL STARS