Zbor Perpetuum Jazzile s prvim septembrom prihaja z novim albumom. Foto: Spletna stran Perpetuuma Jazzila
Zbor Perpetuum Jazzile s prvim septembrom prihaja z novim albumom. Foto: Spletna stran Perpetuuma Jazzila
6Pack Čukur
Na novem albumu bo mogoče prisluhniti tudi dvem skladbam, ki so nastala v sodelovanju s 6Pack Čukurjem. Foto: Menart Records

Perpetuum Jazzile, ki obstaja že 24 let, izvaja širok izbor džez- in popularne glasbe. Pevski zbor, ki je prvi album z naslovom Ko boš prišla na Bled izdal leta 2000, zadnjih šest let ustvarja pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja.

Novi album, na katerem bo mogoče najti tudi dve prirejeni skladbi (Ne zameri mi skupine Leeloojamais ter skladba Joyful Joyful, ki jo v izvirniku izvaja Lauryn Hill), ki sta nastali v sodelovanju s 6pack Čukurjem, bo zasedba predstavila 18. septembra na koncertu
Vokal Xtravaganzza 2006 v Cankarjevem domu, kjer se jim bo na odru pridružil tudi cappella džez sekstet ManSound.

Širok izbor džezovske glasbe
Perpetuum Jazzile izvaja različne džezovske sloge, med drugim je mogoče prisluhniti skladbam v zvrsti close harmony, ki jih odlikujejo kompleksna harmonska sozvočja, skladbam v zvrtsti scat singing, za katere je značilno petje na džezovske zloge, ter vokaliziranju, pri katerem pevci oponašajo značilne učinke džezovskih glasbil. Njihova glasba je prepletena z ritmično brazilsko bosso novo, swingom, posegajo pa tudi po gospelu funku in popu.

Zasedba pogosto sodeluje z džezisti Big Banda RTVS ter tudi z mladimi slovenskimi džezovskimi glasbeniki in znanimi osebnostmi s slovenske popularne scene, med drugim z Alenko Godec.