Aretha Franklin - ena največjih legend soul glasbe. Foto: EPA
Aretha Franklin - ena največjih legend soul glasbe. Foto: EPA
Ciara žiriji ponuja Dobrote (Goodies).

Aretha Franklin, Amerie, Ciara, Toni Braxton, Stevie Wonder in drugi bodo sodelovali na letošnji jubilejni, 10. podelitvi nagrad soul train - lady of soul, ki se bo 7. septembra odvijala v Pasadeni.

Za nominirane glasbenike glasuje kar 1600 oseb, med katerimi so predvsem glasbeniki in različni predstavniki glasbene industrije. Ciara bo imela na tokratni slovesnosti dvojno vlogo. Poleg tega, da bo ena od voditeljic, je mlada izvajalka med izvajalci z največ nominacijami - nabrala jih je kar pet. Album Goodies je nominiran za najboljši soloalbum, naslovna pesem za najboljšo pesem, singel 1, 2 Step za najboljšo plesno točko in glasbeni video, sama Ciara pa za najboljšo novo izvajalko preteklega leta.

Ciara velja za favoritko
Ciarini Goodies v boju za naslov najboljše pesmi delajo družbo še Amerie z 1 Thing, Fantasia s Truth Is in Alicia Keys z If I Ain't Got You. Kraljici soula Arethi Franklin bodo na podelitvi izkazali posebno čast. Poleg nastopa s Steviejem Wonderjem bo iz njegovih rok prejela tudi nagrado lena horne, ki jo podeljujejo za izjemne dosežke.

Na kako priznanje verjetno lahko računajo predvsem Destiny's Child, ki s štirimi nominacijami potrjujejo kvaliteto svojega najnovejšega - in obenem zadnjega - izdelka Destiny Fulfilled.