Vezi med nekaterimi člani so se ohranile tudi po razpadu skupine. Foto:
Vezi med nekaterimi člani so se ohranile tudi po razpadu skupine. Foto:
Sinead O'Connor
Sinead O'Connor je uspelo 'rekrutirati' nekdanja Morrisseyjeva sodelavca. Foto: EPA

Zanimivo je, da se duet, ki deluje pod imenom Vinny Peculiar, ni odločil za snemanje v katerem izmed znanih londonskih studiev. Fanta sta se raje zaprla v studio majhne neodvisne glasbene založbe On Song, ki deluje v prostorih nekdanjega medijskega centra univerze Blackburn. Prostor, ki ga je doslej več tamkajšnjih bendov, med temi tudi Louis and Dustin's Bar Mitzvah, uporabljalo za vaje, je bil pred kratkim preurejen v snemalni studio.

Treba je sicer priznati, da imeni Andy Rourke in Mike Joyce le dobri poznavalci glasbe osemdesetih nemudoma povežejo s skupino The Smiths. Gonilo zasedbe, ki je zaslovela z melanholičnim popom, sta bila namreč pevec in avtor besedil Morrissey ter kitarist in glavni pisec glasbe Johnny Marr. Oba sta po razpadu skupine The Smiths leta 1987 tudi nadaljevala bolj ali manj uspešno samostojno kariero.

Povezala ju je Sinead O'Connor
Tokratni projekt basista Andyja Rourka in bobnarja Mika Joyca pa ni njun prvi skupni projekt. Nekdanja kolega pri Smithsih sta namreč nekoč na odru spremljala samosvojo irsko pevko Sinead O'Connor, Andy Rourke pa je pevki stal ob strani tudi med snemanjem njenega najbolj uspešnega albuma - na njem najdemo tudi hit Nothing Compares 2 U - I Do Not Want What I Haven't Got iz leta 1990.