Komorna glasba bo spet napolnila zgodovinske ambiente Slovenskega primorja. Foto: Tartini festival
Komorna glasba bo spet napolnila zgodovinske ambiente Slovenskega primorja. Foto: Tartini festival
Sergio Azzolini
Program gala koncerta je sestavil italijanski fagotist Sergio Azzolini. Foto: Stadttheater Sterzing/Teatro Comunale Vipiteno

Tartinijev festival, mednarodni festival komorne glasbe, je s koncertom v minoritskem samostanu začela mednarodna zasedba - sestavljajo jo britanski violončelist Charles Watt ter nizozemski glasbenici, violinistka Nadia Wijzenbeek in pianistka Daria van den Bercken, ki bo izvedla dela Tartinija, Mendelssohn-Bartholdyja, Haydna in Faureja.



Gala koncert tudi na Radiu Slovenija
Osrednji dogodek Tartinijevega festivala ostaja gala koncert. Tokrat je njegov program v domeni italijanskega virtuoza na fagotu Sergia Azzolinija. Azzolini, ki bo tudi sam nastopil na koncertu, je na repertoar uvrstil dela Tartinija, Vivaldija, Müthla in Geminianija. Poleg italijanskega fagotista bodo 1. septembra na izvirnih glasbilih iz Tartinijevega časa zaigrali še francoski violončelist Christophe Coin in člani festivalskega ansambla Il terzo suono. Koncert do prenašal Radio Slovenija.

Skok v Izolo in Koper
Festival se bo za nekaj časa preselil tudi v Izolo in Koper. V izolski Manziolijevi palači bo tako 2. septembra nastopila dunajska zasedba Kontrapunkte, 5. septembra pa bosta v Pokrajinskem muzeju zaigrala Francoza, violončelist Francois Salque in pianist Frederic Lagarde. Ob vrnitvi festivala v Piran se dva dni pozneje predstavlja budimpeški Akademia Quartet, festival pa 15. septembra sklepata romunska glasbenika, pianistka Ilinca Dumitrescu in fagotist Vasile Macovei.