Mladi priljubljeni pevec in zadnje čase tudi igralec Madonni pomaga ustvarjati njen novi album Hard Candy, ki naj bi izšel 29. aprila. Foto: Reuters/EPA
Mladi priljubljeni pevec in zadnje čase tudi igralec Madonni pomaga ustvarjati njen novi album Hard Candy, ki naj bi izšel 29. aprila. Foto: Reuters/EPA
Leonard Cohen, Lou Reed
73-letnega kanadskega skladatelja, pesnika in pisatelja Cohena bo v dvorano slavnih pospremil 65-letni rocker Lou Reed. Fotografiji sta, najverjetneje ni treba dodajati, starejšega datuma.

Madonno bo v Dvorano slavnih 10. marca v newyorškem hotelu Waldorf-Astoria pospremil Justin Timberlake. Tom Hanks bo v dvorano uvedel The Dave Clark Five, britansko popskupino, ki se je proslavila z uspešnico Glad All Over. Billy Joel bo počastil Mellencampa, Lou Reed pa Cohena. John Fogerty bo počastil The Ventures, ki so ustvarili uspešnici Walk Don't Run in Hawaii Five-O.

Mesto v dvorani so pozneje namenili še producentu Littlu Walterju, ki je leta 1968 umrl pri 37 letih, predstavil ga bo Ben Harper. Pevec in avtor pesmi Jerry Butler pa bo predal nagrado Ahmeta Erteguna Kennyju Gamblu in Leonu Huffu, ustanoviteljema glasbene založbe Philadelphia International, ki je med zvezde poslala R & B-izvajalce, kot so Butler, The O'Jays, Patti LaBelle in Lou Rawls.

Za vidnejše mesto rokenrola v kulturi
Predsednik in izvršni direktor Sklada Dvorane slavnih rokenrola Joel Peresman je ob tej priložnosti povedal: "Novi uvedenci utirajo nove poti - vsi so edinstveni in vplivni v svojih žanrih. Od poezije do popa je teh pet izvajalcev prikazalo bogato raznovrstnost rokenrola. Ponosni smo, da lahko počastimo te umetnike in proslavimo njihov prispevek k vidnejšemu mestu rokenrola v naši kulturi."

Letošnje nove obraze v Dvorani slavnih rokenrola je izbralo 600 glasujočih članov sklada. Izvajalci imajo možnost uvrstitve v dvorano 25 let po njihovi prvi glasbeni izdaji. Po slavnostni prireditvi v marcu vsakega izmed novih umetnikov trajno predstavijo v Muzeju Dvorane slavnih rokenrola v Clevelandu v zvezni državi Ohio, ki je spomenik vplivu rokenrola na (ameriško) kulturo.